Samsung acceptă inspecții la fabrici în urma numărului mare de decese

Samsung acceptă inspecții la fabrici în urma numărului mare de decese

În ultimii ani, la fabricile Samsung și ale partenerilor săi s-au înregistrat foarte multe cazuri de cancer, bolnavi cronici și decese. Din păcate, abia acum a acceptat gigantul sud coreean o serie de inspecții ce vor fi defalcate pe mai mulți ani.

În urma unei înțelegeri semnate de oficialii Samsung și reprezentanții angajaților bolnavi și ai familiilor lor, în următoarea perioadă vor avea loc mai multe inspecții ale condițiilor de muncă în fabricile de cipuri și display-uri. Acestea vor fi conduse de un profesor expert în legislația muncii, protecția și sănătatea muncii. Același profesor va alege și restul membrilor echipei. Inițial, inspecțiile se vor desfășura pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea extinderii pe alți trei ani. În același context, oficialii Samsung au admis că vor publica mai multe detalii despre substanțele chimice folosite în fabricile sale. În plus, vor deschide o clinică pentru angajați.

Aceste măsuri vin la aproximativ patru luni după ce Samsung a creat un fond special de 85,8 milioane de dolari pentru compensarea familiilor angajaților bolnavi.

Pe de altă parte, grupurile de activiști care protestează condițiile de muncă din fabricile gigantului sud coreean nu sunt deloc mulțumiți de ce se întâmplă, mai ales când organizațiile guvernamentale din teritoriu oferă subvenți semnificative companiei și certificări ce nu sunt ancorate în realitate. Din cauza respectivelor certificări aplicate atât fabricilor proprii Samsung cât ale celor peste 80 de parteneri afiliați, inspecții drastice nu au fost aplicate niciodată până la această oră. În plus, același grup de protestatari, Sharps, afirmă că guvernul sud coreean îi motivează pe cei de la Samsung să mascheze astfel de incidente cu scopul de a-și păstra certificările și de a elimina posibilitatea unor investigații independente.

În total au murit deja 70 de oameni și peste 200 s-au îmbolnăvit grav la fabricile Samsung. Primul deces a fost înregistrat în 2007, când un muncitor la o fabrică de cipuri Samsung cu numele Hwang Yu-mi a murit de leucemie de vârsta de 22 de ani. Partea cea mai ciudată din această poveste este că Samsung refuză să accepte vreun grad de vină în tot acest scandal, afirmând că, deși gradul de radiații și chimicale din fabricile sale sunt peste media normală, se află totuși sub limita legală.

Citește și: