Samsung a incercat sa ascunda moartea unui angajat

Samsung a incercat sa ascunda moartea unui angajat

Un angajat a murit la la cateva ore dupa ce a fost sesizata o scurgere la un rezervor cu acid hidrofluoric. Compania sud coreeana este investigata pentru faptul ca a sesizat autoritatile locale abia dupa ce a fost inregistrat primul deces.

SAMSUNG

Evenimentul s-a petrecut la o fabrica din Hwaseong, Coreea de Sud in jurul orei locale 23:00. Catastrofa a fost provocata de un rezervor de 500 litri care a inceput sa aiba scurgeri. La ora 5 dimineata deja se pierdusera aproximativ 10 litri de lichid care s-au transformat in vapori. In loc sa anunte autoritatile, Samsung a apelat la o divizie interna STI Service pentru a remedia problema. Interventia acestora s-a reflectat intr-o persoana decedata si alte 4 ajunse la spital, care au reusit sa scape cu viata. Ca sa intelegeti gravitatea gestului, autoritatile locale au fost anuntate doar in jurul orei 15:00, la o ora dupa ce s-a inregistrat primul deces.

Un reprezentant al guvernului Coreean a inceput investigatiile in ceea ce priveste modul in care Samsung a reactionat la evenimente. Un aspect important al investigatiilor este legat de echipamentul oferit angajatilor la interventie. Aparent, cei 4 au ajuns la spital inconstienti dar au reusit sa scape cu viata.  Angajatul care a decedat purta din pacate doar o masca de gaze si nu un echipament complet.

Incercand sa calmeze locuitorii din zona, un oficial al companiei a declarat ca posibilitatea unor scurgeri in afara sediului de productie Samsung este egala cu zero. Acelasi reprezentant a promis ca se vor lua toate masurile necesare pentru a preveni astfel de situatii pe viitor. Politia locala va investiga penal persoana direct responsabila de modul in care s-au luat deciziile pentru remedierea problemei la fata locului.

Acest scandal vine la aproximativ o luna si jumatate dupa ce un tribunal din Coreea a stabilit ca dupa ce a fost expusa la radiatii la o alta fabrica de semiconductoare a gigantului.