Samsung a incercat sa ascunda moartea unui angajat

, 29 Ian, 11:00

Un angajat a murit la la cateva ore dupa ce a fost sesizata o scurgere la un rezervor cu acid hidrofluoric. Compania sud coreeana este investigata pentru faptul ca a sesizat autoritatile locale abia dupa ce a fost inregistrat primul deces.

SAMSUNG

Evenimentul s-a petrecut la o fabrica din Hwaseong, Coreea de Sud in jurul orei locale 23:00. Catastrofa a fost provocata de un rezervor de 500 litri care a inceput sa aiba scurgeri. La ora 5 dimineata deja se pierdusera aproximativ 10 litri de lichid care s-au transformat in vapori. In loc sa anunte autoritatile, Samsung a apelat la o divizie interna STI Service pentru a remedia problema. Interventia acestora s-a reflectat intr-o persoana decedata si alte 4 ajunse la spital, care au reusit sa scape cu viata. Ca sa intelegeti gravitatea gestului, autoritatile locale au fost anuntate doar in jurul orei 15:00, la o ora dupa ce s-a inregistrat primul deces.

Un reprezentant al guvernului Coreean a inceput investigatiile in ceea ce priveste modul in care Samsung a reactionat la evenimente. Un aspect important al investigatiilor este legat de echipamentul oferit angajatilor la interventie. Aparent, cei 4 au ajuns la spital inconstienti dar au reusit sa scape cu viata.  Angajatul care a decedat purta din pacate doar o masca de gaze si nu un echipament complet.

Incercand sa calmeze locuitorii din zona, un oficial al companiei a declarat ca posibilitatea unor scurgeri in afara sediului de productie Samsung este egala cu zero. Acelasi reprezentant a promis ca se vor lua toate masurile necesare pentru a preveni astfel de situatii pe viitor. Politia locala va investiga penal persoana direct responsabila de modul in care s-au luat deciziile pentru remedierea problemei la fata locului.

Acest scandal vine la aproximativ o luna si jumatate dupa ce un tribunal din Coreea a stabilit ca dupa ce a fost expusa la radiatii la o alta fabrica de semiconductoare a gigantului.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Din articol nu reiese in niciun fel ca au *incercat sa ascunda moartea unui angajat*.

In mod cert nu au procedat ok incercand sa rezolve intern problema.

Alexandru Puiu

Avand in vedere ca au existat mai multe victime spitalizate si ca a trecut jumatate de zi pana ce o problema foarte grava a fost facuta publica este evident ca au cochetat mult cu pastrarea problemei in interiorul companiei. In definitiv, fiecare secunda de la moartea unui angajat in care situatia nu a fost facuta publica poate fi sintetizata cu ,,au incercat sa ascunda”.

Situatia a fost publica in secunda in care cei 5 au fost luati cu salvarea.

Samsung este acuzat (si pe buna dreptate) ca nu a raporat problema catre autoritatile competente rezultand moartea unui om.

Insa nu au incercat sa si ascunda moartea lui asa cum spune articulul playtech.

Alexandru Puiu

In cazul in care credeai ca am fost subiectiv in material, doua saptamani mai tarziu s-a dovedit ca am avut dreaptate si a fost rea intentie la mijloc.
http://www.theverge.com/2013/2/15/3991350/samsung-under-investigation-as-fatal-gas-may-have-leaked-beyond-factory

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail