Samsung îşi cere scuze pentru angajaţii decedaţi şi cazurile de leucemie cauzate

Samsung îşi cere scuze pentru angajaţii decedaţi şi cazurile de leucemie cauzate
09:33 15.05.2014

Condiţiile de muncă la fabricile Samsung se pare că nu sunt doar greu de suportat, au atins performanţa de a fi şi criminale.

Samsung deces moarte scuze conditii de munca

Am dezbătut în numeroase rânduri , fiecare rezultate din diverse accidente de muncă. Ultimele dovezi, adunate de cotidianul coreean Yonhap News, confirmă însă că situaţia este mult mai gravă.

În contextul în care printre angajaţi s-au sesizat 56 de cazuri de leucemie şi alte boli incurabile, este evident că respectul pentru vieţile muncitorilor nu este foarte mare la respectivele uzine.

Pentru a potoli numărul destul de mare de proteste din zonă, precum cel din imaginea de mai sus, în urmă cu câteva zile, CEO-ul Samsung – Kwon Oh-hyun a făcut o declaraţie oficială pe marginea situaţiei. ,,Ar fi trebuit să rezolvăm situaţia mai devreme. Suntem profund îndureraţi că am eşuat să facem acest gest şi ne exprimăm sincerele scuze.” În principiu, este o scuză oficială şi o manifestare de regret vizavi de victime şi familiile lor.

Pentru a soluţiona această situaţie pe termen lung, în acelaşi comunicat, Samsung a promis că va angaja o parte terţă pentru a stabili valori compensatorii pentru victime şi familiile lor. De asemenea, se va apela la o agenţie din afara companiei pentru a inspecta condiţiile de siguranţă şi sănătate în fabricile sale.

În trecut, s-au descoperit mai multe dovezi cum că Samsung a încercat să micşoreze promovarea deceselor de la fabricile sale în presa coreeană, folosindu-se de influenţa puternică pe care o are în Coreea de Sud. Bloomberg Businessweek şi The Verge sunt doar două dintre publicaţiile globale care au atras atenţia asupra decesului lui Hwang Yu-mi din 2007 şi al colegului său Lee Suk-yeong Lee, alături de care a lucrat la fabrica Samsung din Suwon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: