Un nou angajat decedat la o fabrică Samsung, din greşeală

Un nou angajat decedat la o fabrică Samsung, din greşeală
09:28 28.03.2014

Acest caz, în care un angajat Samsung îşi pierde viaţa la locul de muncă, ar putea fi incredibil, dacă nu ar fi deja al treilea în aproximativ un an.

fabrică Samsung

Agenţia de presă Yonhap News a raportat ieri un deces la o fabrică Samsung din sudul Seul. Evenimentul, confirmat deja de oficialii Samsung, l-a costat viaţia pe un angajat în vârstă de 52 de ani și a fost o fost clasificat ca o eroare la sistemul automat de stingere a incendiilor. Fără nici o urmă de foc în preajmă, respectivul sistem a început, într-un cadru izolat, să elibereze dioxid de carbon.

Primul eveniment cu consecinţe similare a avut loc într-o fabrică Samsung din Coreea de Sud în ianuarie 2013. Atunci, o scurgere de acid hidrofluoric, la cea mai mare fabrică de cipuri a companiei din localitatea Hwaseong, a generat cinci victime, şi patru au fost spitalizate. Patru luni mai târziu, un eveniment asemănător s-a reflectat în trei victime spitalizate.

În mod previzibil, cei de la Samsung au promis pe site-ul companiei că vor lucra serios pentru a preveni astfel de evenimente pe viitor. Poliţia investighează cazul de la respectiva fabrică Samsung, dar momentan nu se ştie în ce măsură va fi penalizată compania sud-coreeană.

În contextul în care decesul de anul trecut i-a costat pe cei de la Samsung este greu de apreciat cât de mare va fi interesul pentru ca gigantul să facă o investiţie semnificativă în condiţii de muncă mai sigure.

UPDATE:

Următoarea declarație oficilă ne-a fost trimisă din partea Samsung:

„Imediat ce accidentul a fost anunțat, o echipă de intervenție rapidă a Samsung a fost trimisă la unitate, unde un angajat a fost găsit în stare de inconștiență și transportat la un spital din apropiere, decesul fiind declarat la ora locală 7am.

Compania Samsung regretă profund acest incident nefericit și transmitem sincere condoleanțe familiei angajatului decedat.

Siguranța angajaților noștri, a partenerilor și a comunității locală este, și a fost întotdeauna, prioritatea noastră cea mai mare. Am verificat imediat cauza decesului și circumstanțele incidentului și vom coopera pe deplin cu investigațiile în curs, derulate de autoritățile locale. De asemenea, vom analiza toate măsurile de siguranță preventive pentru a ne asigura că un incident similar nu va mai avea loc în viitor.”

Etichete: