Riscă 51 de închisoare pentru că a folosit o dronă pentru contrabandă

Riscă 51 de închisoare pentru că a folosit o dronă pentru contrabandă

Un tânăr de 25 de ani riscă să petreacă următorii 51 de ani în închisoare pentru că a folosit o dronă pentru contrabandă. 

În timp ce cei de la Amazon finisează ultimele detalii ale programului Amazon Prime Air, pentru livrarea de colete folosind drone, un individ s-a inspirat din același concept pentru livrarea de contrabandă.

Spre surprinderea tuturor, nu este prima oară când auzim de utilizarea unei drone pentru livrarea de contrabandă, dar un tânăr s-a simțit suficient de norocos încât să creadă că nu va fi prins. Thaddeus Shortz a încercat prin această metodă inedită să livreze o varietate foarte mare de marfă de contrabandă, foarte prețioasă în interiorul închisorii Maryland’s Western Correctional Institution.

După cum se vede în imaginea de mai jos, o dronă performantă a fost folosită pentru livrarea în condiții de siguranță de droguri, pornografie, țigări și un telefon. Singurul aspect neglijat este că a vizat cu gestul său o închisoare de maximă securitate, iar pedeapsa la care s-a expus este de 51 de ani de închisoare. Trecând peste faptul că are șanse foarte mari să fie condamnat, după ce i-a fost oricum confiscată marfa în valoare totalăd de 35.000 de dolari, Shortz a avut un motiv foarte bun pentru a se orienta către respectiva instituție. Pentru că petrecuse deja câțiva ani acolo, a sperat că știe suficient de bine structura închisorii încât să nu fie prins. Se pare însă că s-a înșelat. La scurt timp după ce a început să își controleze drona pe teritoriul închisorii, un grup de gardieni l-au scos din mașina în care se afla în fața închisorii.

La această oră, pentru gestul său, Thaddeus Shortz, în vârstă de 25 de ani așteaptă să afle sentința ce va fi pronunțată la sfârștiul luni. Colaboratorul său din închisoare va trebui să treacă întâi printr-un proces pentru contrabandă.

drone-contrabandă

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI