O dronă pilotată unde nu trebuie ar putea să te coste foarte scump

, 16 Aug, 08:00

A început să apară câte o dronă în locaţii din ce în ce mai neobişnuite. Din păcate, acestea ar putea reprezenta un pericol pentru piloţii adevăratelor avioane.

În ultimele luni, mai ales în SUA, au apărut din ce în ce mai multe rapoarte de drone prezente în zone nepotrivite cu posibile repercusiuni dezastruoase. Cei de la FAA au afirmat că se întâmplă tot mai des să apară câte o dronă la înălţime foarte mare, foarte aproape de zona în care zboară avioanele sau prin care trec atunci când decolează sau aterizează.

Dacă în 2014 numărul sesizărilor legate de drone din partea piloţilor de avioane era de 238, această valoare a ajuns deja la 650 până la finele lunii iulie 2015. Odată cu publicarea acestei statistici îngrijorătoare, FAA a ţinut să lanseze şi un avertisment cât se poate de real la adresa utilizatorilor de astfel de gadgeturi. ,,FAA vrea să transmită un mesaj clar pentru operatorii de drone să ştie că este foarte periculos şi ilegal pilotatul de drone în preajma avioanelor şi elicopterelor. Operatorii neautorizaţi pot fi subiectul unor amenzi usturătoare şi al unei cercetări penale, riscă inclusiv închisoarea.

Aceste informaţii îngrijorătoare vin la mai puţin de o lună după ce eforturile de stingere a unui incendiu de către avioane şi elicoptere ale pompierilor au for periclitate de nişte drone în SUA. După acel eveniment, o nouă lege a fost promulgată ce permite pompierilor să aducă drone la pământ, cum cred de cuviinţă, dacă acestea afectează negativ operaţiunile de salvare a unor persoane sau stingerea unor incendii.

Tot mai mulţi videografi şi fotografi folosesc drone pentru a obţine nişte cadre spectaculoase la diverse evenimente. Din păcate, dacă nu au grijă, utilizarea unor astfel de echipamente s-ar putea să facă mai mult rău decât bine.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail