Povestea trilogiei originale Tomb Raider, într-un scurt metraj gratuit

Tomb Raider este un personaj clasic pe care foarte mulți dintre noi îl cunsc din jocurile de acum câteva zeci de ani, iar cu ocazia celebrării a două decenii a fost publicat pe YouTube un scurt metraj.

Pentru generațiile de jucătorii care au descoperit Tomb Raider în urmă cu câțiva ani, poate părea absurd că această franciză tocmai a împlinit 20 de ani de activitate. Nu de alta, dar primul joc din serie a fost publicat în 1996 și se intitula simplu Tomb Raider. Pentru celebrarea acestui moment important, tocmai a ajuns online un film intitulat Tomb Raider – The Trilogy.

La câteva secunde după ce ați început redarea clipului de mai sus veți observa că este foarte vechi, iar motivul din spatele vechimii sale include o poveste interesantă. În principiu, ar fi trebuit să fie lansat publicului larg în 1998, dar din păcate, respectivul eveniment nu a mai avut loc. Partea bună este că producătorul scurt metrajului, Janey de Nordwall a descoperit casetele originale și s-a decis să le ofere dezvoltatorului Square Enix. ,,Produs în 1998 de către Silver Films pentru petrecerea de lansare a Tomb Raider III, The Trilogy nu a fost difuzat niciodată în afara evenimentului ce a avut loc la Muzeul de Istorie Naturală din Londra din acea seară. Mulțumită producătorului Janey de Nordwall, care a găsit de curând caseta originală digibeta, am put să vă împărtășim acest scurt metraj la calitatea original pentru prima dată.” Descrierea clipului sintetizează foarte bine ce s-a întâmplat atunci.

Deși putem percepe feedbackul la această lansare ca un mijloc de analiză statistică la un nou lung metraj Tomb Raider, momentan nu se cunosc prea multe detalii despre un eventual film. S-a vehiculat în trecut că Daisy Ridley din Star Wars The Force Awakens ar putea juca rolul principal într-o astfel de peliculă, dar până când vom ști mai multe, ar fi bine să vă relaxați 10 minute cu clipul Tomb Raider – The Trilogy.

 

Alexandru Puiu
15:25 25.04.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video