Pasiunea pentru VR s-a domolit: vânzările de Vive și Rift o confirmă

Pasiunea pentru VR s-a domolit: vânzările de Vive și Rift o confirmă

Din ce în ce mai multe companii s-au angajat să producă conținut VR, realitatea virtuală pare să fie viitorul divertismentului acasă, dar numărul utilizatorilor este infim.

Înainte de lansarea HTC Vive și Oculus Rift, internetul vuia de interesul celor care abia așteptau să pună mâna pe ele. Nivelul de anticipație atinsese cote maxime, iar suportul din partea dezvoltatorilor de jocuri a fost surprinzător. Foarte multe titluri, într-un timp foarte scurt, au fost lansate pentru VR. Din păcate, se pare că numărul efectiv al jucătorilor care se bucură de realitate virtuală este infim. Există și posibilitatea ca experiența să nu fie pe măsura așteptărilor pentru ca cei care au cumpărat un kit de realitate virtuală să motiveze și alte persoane să facă la fel. Adevărul probabil că este undeva la mijloc.

În orice caz, o analiză recentă publicată de cei de la Steam atestă faptul că doar 0,18% dintre utilizatorii platformei online de gaming folosec HTC Vive. De partea cealaltă a baricadei, situația este și mai tristă, doar 0,1% sunt utilizatori de Oculus Rift. Aceste cifre sunt îngrijorătoare oricum, dar mai tristă este rata de creștere. În luna iulie, vânzările de HTC Vive au crescut cu 0,3%, iar vânzările de Oculus Rift, conform aceleeași analize Steam, au crescut cu 0,1%.

Cu alte cuvinte, numărul utilizatorilor a rămas în mare parte neschimbat. Cei care își doreau un kit VR îl au deja, iar cei care nu și-au dorit de la început nu au nici o tentație să facă investiția semnificativă într-un astfel de kit. Aceste statistici sunt destul de îngrijorătoare pentru cele două companii din spatele kiturilor de realitate virtuală, dar mai grav este că s-ar putea să descurajeze dezvoltatorii de jocuri și experiențe VR. Rămâne să așteptăm finele acestui an când PlayStation VR va ajunge în magazine, pentru a vedea dacă măcar pe console dedicate de gaming, interesul este mai mare pentru această tehnologie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo