Project Alloy: Intel a creat un kit VR ce nu are nevoie de PC

Intel Developers Forum este evenimentul în care compania americană își prezintă cele mai mari inovații, iar anul acesta a dezvăluit Project Alloy, un kit VR all-in-one ce nu are nevoie de un PC în preajmă pentru a funcționa.

CEO-ul Intel, Brian Krzanich a dezvăluit în urmă cu puțin timp viziunea companiei pentru realitate virtuală. Intitulată Project Alloy, această platformă este din start o alternativă foarte serioasă pentru Oculus Rift și HTC Vive. Cel mai mare avantaj al soluției Intel în fața concurenței constă în lipsa necesității de a sta conectat la un PC pe parcursul experienței într-o lume virtuală. Toată puterea de procesare este integrată în cutiuța pe care v-o montați pe cap.

Datorită gradului foarte mare de portabilitate cu care vine la pachet Project Alloy, Intel a denumit-o merged reality sau realitate combinată. Practic, utilizatorul are un grad semnificativ de libertate de a se deplasa și interacționa cu o lume virtuală, făcând pașii efectivi în lumea reală, fără alți senzori în preajmă.

O componentă importantă a acestei ecuații este tehnologia Intel RealSense. Pe partea de realitate augmentată, similar cu Microsoft Hololens, respectiva cameră inteligentă vă va permite să vedeți oameni reali în jurul vostru, în timp ce cu mâinile veți controla obiecte virtuale integrate prin AR în lumea reală.

Deși va mai trece aproape un an până când Project Alloy va deveni un produs comercial, în partea a doua a lui 2017, CEO-ul Intel a inisistat destul de mult pe ideea de comunitate și pe potențialul de dezvoltare al aplicațiilor pentru noul kit VR. ,,Oricine poate lua hardware-ul Alloy și îl poate combina cu Windows Holographic pentru construirea unui sistem VR de clasă mondială împreună cu orice producător își doresc.

La final Project Alloy va deveni un ecosistem deschis. Hardware-ul va putea fi exploatat la maxim de către utilizatori și vor exista API-uri disponibile de anul viitor ce vor permite dezvoltatorilor să creeze experiențe unice și producătorilor de hardware să-și construiască propriile kituri bazate pe Alloy. Intel Project Alloy

06:45 17.08.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video