O nouă veste frustrantă pentru posesorii Galaxy Note 7

O nouă veste frustrantă pentru posesorii Galaxy Note 7

Lansarea Galaxy Note 7 are toate ingredientele pentru a deveni cea mai neinspirată și costisitoare lansare de smartphone din ultimii ani. 

După ce în urmă cu câteva săptămâni am detaliat primul caz de Galaxy Note 7 care a explodat în timp ce se încărca, câteva zile mai târziu am aflat de alte câteva exemplare. Nu a durat mult până când Samsung a anunțat că a inițiat o investigație, urmând ca, după câteva zile, să oprească complet vânzările aparatului. Decizia a fost luată după ce 35 de smartphone-uri s-au reflectat în același număr de explozii. Conform ultimelor speculații, vor mai trece aproximativ două săptămâni până va începe recomercializarea noului vârf de gamă.

Partea frustrantă este că cei de la Samsung nu sunt foarte transparenți în privința cauzelor evenimentului și nici nu au spus cine este vinovat de problemă. Ce furnizor este reponsabil de bateriile defecte? Unii sunt de părere că subsidiarul Samsung SDI ar trebui să-și asume aceste cheltuieli. Utilizatorii care se află în continuare în posesia telefonului își fac griji pentru că nu au primit nici un sfat legat de ce ar trebui să facă sau să nu facă pentru ca gadgetul să nu le explodeze până intră în posesia unui nou Galaxy Note 7.

Din fericire, cei de la Oculus au avut un moment de luciditate și au mai impus o restricție posesorilor de Galaxy Note 7 pe site-ul oficial. Aceștia avertizează utilizatorii de Gear VR să nu mai folosească noul Note pentru realitate virtuală sub nici o formă, până nu primesc un alt telefon de la Samsung.

Dacă denumirea de Oculus vă este străină, merită să aveți în vedere că această companie deținută de Facebook este responsabilă de realizarea tuturor kiturilor de realitate virtuală Gear VR din ultimii ani. Cea mai nouă generație de Gear VR tocmai fusese anunțată împreună cu Galaxy Note 7, fiind semnificativ mai confortabilă și dotată cu un port USB-C pentru comunicarea cu telefonul. În final, dacă ați reușit să vă luați un Note 7 înainte ca Samsung să întrerupă comercializare, ar fi bine să faceți tot ce puteți pentru a le trimite înapoi în producător.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo