O dronă a lovit un avion ce se apropia de Heathrow

O dronă a lovit un avion ce se apropia de Heathrow

Dronele încep să devină din ce în ce mai periculoase, fapt confirmat și de pasagerii unui avion ce se pregătea să aterizeze pe Heathrow acum câteva zile.

Legislația legată de utilizarea dronelor se pare că nu este suficient de agresivă, având în vedere evenimentele în care sunt implicate acest tip de zburătoare.

Cel mai recent episod care ar fi putut avea urmări dramatice s-a desfășurat de curând în apropierea aeroportului Heathrow, cel mai mare aeroport al Marii Britanii și unul dintre cele mai mari din lume. Printr-un comunicat oficial, Poliția Metropolitană a confirmat că investighează incidentul în care un avion al British Airways a fost lovit destul de agresiv de către o dronă. Conform celor de la BBC News, nu mai puțin de 132 de pasageri se aflau în aeronava cu seria BA727 ce venea de la Geneva, doar pentru a experimenta o sperietură groaznică în apropierea aeroportului pe care ar fi trebuit să aterizeze. La scurt timp după coliziunea de la ora 12:50 PM, pilotul avionul a contactat autoritățile în speranța prinderii vinovatului.

Poliția a confirmat că a fost vorba de un UAV – Unmanned Aerial Vehicle sau dronă. Acest caz va rămâne înregistrat în istorie ca fiind primul caz în care o dronă a lovit un avion în zbor, deși a respectivele gadgeturi au mai zburat și în trecut foarte aproape de o aeronavă, reușind să dea palpitații piloților.

Din fericire, totul e bine când se termină cu bine. Un purtător de cuvânt al liniei aeriene a confirmat că avionul a aterizat în siguranță pe aeroport, iar în urma unei analize atente, nu s-au descoperit nici un fel de pagube pentru ca aeronava să nu opereze următorul zbor pe care îl avea programat.

În teorie, dronele nu au voie să zboare sub nici o formă în apropierea aeroporturilor, dar au fost înregistrate mai multe situații în care respectiva regulă a fost încălcată. În plus, nu ar trebui să fie operate la mai mult de 130 de metri altitudine, iar persoanele care le controlează, ar trebui să le aibă în permanență în raza vizuală.

Citește și: