Sute de pasageri ai unui avion Lufthansa, puși în pericol de o dronă

Sute de pasageri ai unui avion Lufthansa, puși în pericol de o dronă

În urmă cu câteva zile, un avion Lufthansa a întâmpinat probleme majore în a ateriza din cauza unei drone care zbura foarte aproape de cabina piloților.

Legislația în SUA este foarte agresivă când vine vorba de deținerea de drone, iar utilizatorii sunt obligați să le declare la autorități, asemeni unor arme. De asemenea, când vine vorba de pilotarea unei drone în apropierea unui aeroport sua la înălțimi foarte mari, restricțiile sunt cu atât mai mari. Cu toate acestea, întotdeauna vor exista persoane inconștiente care consideră legile doar niște sugestii opționale pe care le poți ignora fără probleme, mai ales dacă nu te lasă să te distrezi după bunul plac.

Acesta a fost și cazul unui individ care a pus în pericol viața tuturor pasagerilor unui avion Lufthansa ce se apropia de LAX – aeroportul internațional din Los Angeles. Conform declarațiilor pilotului avionului, acesta a început să-și facă griji în momentul în care a văzut că este foarte aproape să lovească drona cu consecințe imprevizbile. Evenimentul ce a avut loc vineri după-masă s-ar fi putut încheia dezastruos, dacă drona în cauză s-ar fi apropiat foarte tare de unul dintre motoare sau dacă ar fi obligat piloții la manevre preventive forțate. În jurul orei 14:00, la aproximativ 23 de kilometri est de aeroport, la o altitudine de 1500 de metri, piloții avionului Airbus A380 al companiei Lufthansa au văzut drona ce zbura cu vreo 60 de metri deasupra avionului.

Imediat după aterizarea avionului Lutfhansa pe LAX, poliția din Los Angeles împreună cu alte autorități locale au făcut eforturi semnificative pentru a găsi proprietarul dronei. La scurt timp după eveniment cei de la FAA – Federal Aviation Administration au ținut o conferință de presă în care au explicat riscurile potențiale ale unui astfel de eveniment. Până la această oră nu a fost găsit pilotul dronei.

Citește și:
Etichete: