Netflix le-ar putea permite utilizatorilor să descarce conținut

Netflix le-ar putea permite utilizatorilor să descarce conținut

Conform unor zvonuri, Netflix ar lucra la o metodă prin care le-ar permite utilizatorilor să vizioneze conținutul offline.

La începutul acestui an, Netflix a ajuns și în România. Țara noastră, însă, nu a fost singura în care compania s-a extins. Mai exact, serviciul a ajuns în peste 130 de țări din întreaga lume, iar pe lista celor care nu se puteau bucura  de filme și seriale oferite de acesta rămâneau doar țări precum Siria, Coreea de Nord sau China.

Însă o schimbarea așa de importantă nu avea cum să fie ușoară. Un oficial din cadrul companiei a fost intervievat de CNBC recent și a oferit o declarație foarte interesantă în legătură cu posibilitatea de a viziona conținutul offline.

”Am vorbit despre acest lucru pe parcursul anilor și părerea noastră este că internetul broadband și WiFi-ul vor deveni din ce în ce mai comune. Teritoriile în care am debutat, însă, au viteze diferite pe broadband. Astfel că, în acele țări, oamenii s-ai adaptat astfel încât avem de-a face cu o cultură a download-ului. În aceste zone aflate în dezvoltare situația este interesantă. Pentru lumea dezvoltată, strategia noastră funcționează, dar cred că, pe măsură ce ajungem în noi teritorii, trebuie să găsim alternative pentru a face din Netflix un serviciu cât mai accesibil”, a declarat Ted Sarandos.

Mashable susține că declarația aceasta ar putea fi interpretată drept o confirmare a faptului că Netflix vrea să se orienteze asupra conținutului offline. Totuși, sunt șanse mari ca acest feature să nu fie disponibil în țări dezvoltate, precum Statele Unite ale Americii.

Conținutul video original pe care nu îl mai găsiți în altă parte întruchipează principalul ingrediente care a atras abonați noi către Netflix într-un ritm constant. Acel conținut costă însă sume semnificative de bani, iar pentru materializarea sa, oficialii Netflix s-au împrumutat masiv. Inițial, era vorba de o datorie de doar 2,37 miliarde de dolari, dar Netflix s-a mai împrumutat cu un miliard de dolari pe termen lung doar pentru a putea crea noi seriale și filme artistice în pace.

Citește și:
Etichete: