Motivul pentru care nu ar trebui să folosești decât încărcătorul original de iPhone

Motivul pentru care nu ar trebui să folosești decât încărcătorul original de iPhone

Un test efectuat de curând a scos la iveală din nou nesiguranța numeroaselor accesorii pentru iPhone false, comercializate pe internet.

Nu de puține ori am avut ocazia de a afla că un smartphone a luat foc sau s-a topit din cauza faptului că a fost folosit în tandem cu un încărcător neoriginal. Desigur, încărcătoarele originale Apple sunt renumite pentru prețurile exagerate. Însă numeroase experimente desfășurate de-a lungul timpului sugerează că respectivul preț, deși pare umflat la prima vedere, este justificat.

În urmă cu șase săptămâni, cei de la Apple au acționat în instanță mai multe companii, din cauza accesoriilor false comercializate pe internet, iar acum, după cum scrie și DigitalTrends, un studiu scoate la iveală că 99% dintre încărcătoarele de acest fel nu sunt sigure. Testul a inclus nu mai puțin de 400 de încărcătoare false, comercializate drept produse fabricate de Apple, iar rezultatele au scos la iveală că doar trei dintre acestea îndeplineau cerințele minime.

Aproape toate încărcătoarele aveau mai puțin material pentru izolare decât ar fi fost necesar, pentru a proteja utilizatorii de curentul electric. Dispozitivele fuseseră achiziționate din opt țări diferite, printre care se numără și Statele Unite ale Americii, China și Australia.

”Într-adevăr, costă mai mult, dar dispozitivele contrafăcute sau la mâna a doua sunt o entitate necunoscută care te-ar putea costa casa, sau viața, sau viața unei persoane apropiate”, a declarat CEO-ul organizației care a cerut efectuarea studiului.

În urmă cu mai multă vreme, un jurnalist de la MacRumors a decis să studieze situația încărcătoarelor neoriginale de Mac pentru a stabili dacă acestea sunt diferite în vreun fel de cele neoriginale. Mai mult decât atât, a vrut să vadă dacă o persoană care folosește un astfel de produs este expusă vreo unui risc. Răspunsul scurt la toate aceste întrebări a fost da. Diferențele sunt majore, iar utilizând un astfel de produs riscați, în cel mai bun caz, defectarea laptopului, iar cel mai rău caz, un incendiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: