Pericolele la care te expui dacă nu folosești un încărcător original pentru Mac

Pericolele la care te expui dacă nu folosești un încărcător original pentru Mac

De-a lungul anilor este foarte posibil să fi achiziționat un încărcător neoriginal pentru un gadget de-al vostru, dar ar fi bine să nu faceți asta și când vine vorba de cel folosit la Mac.

La fiecare câteva zile aflăm informații despre un smartphone care a luat foc sau s-a topit din cauza faptului că a fost folosit în tandem cu un încărcător neoriginal. Din păcate, chiar dacă nu sunt la fel de mediatizate cazurile în care se întâmplă același lucru cu un MacBook, din exact aceleași motive, asta nu înseamnă că acestea nu au loc.

Încărcătoarele originale Apple sunt renumite pentru prețurile exagerate. Conform unui experiment desfășurat recent, se pare că respectivul preț, aparent umflat, este justificat. Atât din pricina siguranței sporite pe care o conferă, cât și a procesului de fabricație foarte complex, a ieșit la iveală că, după cum se poate vedea și îm imaginea de mai jos, prețul se reflectă în produs.

Ken Shirrif de la MacRumors s-a decis să studieze situația încărcătoarelor neoriginale de Mac și să stabilească dacă sunt în vreun fel diferite de cele neoriginale. Mai mult decât atât, a vrut să vadă dacă o persoană ce folosește un astfel de produs este expusă vreo unui risc. Răspunsul scurt la toate aceste întrebări este da. Diferențele sunt majore, iar utilizând un astfel de produs riscați, în cel mai bun caz, defectarea laptopului, iar cel mai rău caz, un incendiu.

La o analiză atentă a circuitului de alimentare din încărcătorul neoriginal din partea stângă s-a observat lipsa izolației dintre cele două tensiuni de alimentare de pe placa de circut. Un pin de împământare este prezent în încărcătorul neoriginal, dar acela nu este conectat nicăieri. În plus, același pin are și o tensiune de ieșire variabilă riscantă. Unele astfel de încărcătoare nu au nici măcar o tentativă de împământare. Cel mai bine ar fi să aveți foarte mare grijă de încărcătorul original pe care l-ați primit cu laptopul vostru, decât să optați pentru o soluție neoficială.

fake-macbook-charger

Citește și: