MacBook Pro devine mai bun la același preț

MacBook Pro devine mai bun la același preț

Apple a actualizat configurația hardware pentru laptopurile MacBook Pro Retina, iar prețurile dispozitivelor au devenit mai mici. 

 

MacBook-Pro-Retina refresh

Fără prea mult tam-tam în jurul evenimentului, pe magazinul virtual din Statele Unite au fost publicate în ultimele 24 de ore noi MacBook Pro-uri cu Retina Display. Identice estetic cu vechile modele, aceste sisteme portabile sunt şi vin cu posibilităţi de upgrade mai generoase.

MacBook Pro cu Retina Display de 13 inci are 8GB de RAM şi procesoare Intel Core i5 şi Core i7 mai sprintene cu 200 de MHz, la aceleaşi preţuri. MacBook Pro-urile cu Retina Display de 15 inci au făcut saltul până la o cantitate de memorie standard de 16GB RAM. În plus, acestea din urmă pot fi achiziţionate cu cele mai noi procesoare de la Intel, inclusiv un quad core Core i7-4980HQ cu o viteză de turbo boost de 4GHz.

Ca opţiuni de upgrade, în cazul modelului de 15 inci, dacă bugetul vă permite, puteţi avea la interior un SSD de 1TB pe PCI Express. Preţul pentru modelul de vârf, cu NVIDIA GeForce GT-750M a scăzut cu 100 de dolari, până la 2500 de dolari.

Având în vedere inovaţiile ce vor fi introduse în noul OS X Yosemite în toamnă, aceste upgrade-uri nu sunt neapărat opţionale. În definitiv, noul sistem de operare creat de Apple introduce şi câteva schimbări vizuale care s-ar putea să necesite în practică un pic mai mult RAM decât pare la prima vedere.

Citește și: