22 iun. 2016 | 11:32

Mini prezintă un concept de mașină transparentă, făcută pentru a fi împărțită

ACTUALITATE
Mini prezintă un concept de mașină transparentă, făcută pentru a fi împărțită

Aparent, Mini-ul viitorului are în vedere un concept nou, păstrând elementele care au făcut mașina atât de iubită de utilizatori.

Anders Warming de la BMW este cel conduce studioul de design al Mini și susține că scopul să modifice puțin conceptul de shared mobility, făcându-l durabil, emoțional și inspirațional. „Experiența condusului este piesa centrală și e înconjurată de alte servicii inteligente”, a explicat el. De asemenea, Mini-ul futurist despre care vorbim ar avea dimensiuni și mai mici decât modelele actuale, tocmai pentru a fi mai ușor de integrat în orașele aglomerate, în care traficul e un haos.

E un țel ambițios să faci din orice Mini un vehicul perfect pentru a fi împărțit cu alții, dar compania are în plan întocmai această direcție. BMW vrea să păstreze tematica mașinuței cochete, perfectă pentru spațiile urbate aglomerate și care face condusul distractiv. Sistemul de ride-sharing bazat pe mașini Mini cu un design adaptat la standardele futuriste e doar un bonus și o necesitate pe piața actuală.

În viitor, cei de la BMW vor să nu mai fim nevoiți să ne cumpărăm un Mini personal pentru a fi complet mobili, pentru că acest lucru poate fi asigurat de conectivitatea digitală, care pare mai personală ca niciodată. „Astfel, orice Mini va fi Mini-ul meu”, specifică un comunicat al Mini, legat de această idee. Ride-sharingul se extinde și intră în vizorul a din ce în ce mai multe companii mari, chiar dacă nu le atât de ușor consumatorilor să preia conceptul și să se obișnuiască cu el.

De asemenea, sistemul cu inteligență artificială al Mini, numit Cooperizer, va permite customizarea fiecărui drum în parte cu mașina, astfel încât să te simți de parcă ar fi a ta. Ceea ce surprinde, totuși, e lipsa funcționalităților autonome. Compania crede că esența mersului cu mașina e să o conduci, nu să te conducă ea pe tine.