24 oct. 2015 | 18:00

Noul Mini Cooper Cabrio: așteptarea a luat sfârșit

ENTERTAINMENT
Noul Mini Cooper Cabrio: așteptarea a luat sfârșit

Britanicii de la Mini Cooper au dezvăluit versiunea decapotabilă a noului model, acesta fiind mai mare și mai performant decât varianta precedentă.

Deși varianta de bază a lui Mini Cooper cutreieră străzile încă din 2014, compania abia acum lansează și varianta decapotabilă, care va fi disponibilă anul viitor. Față de modelul precedent, noul Mini decapotabil este mai lung, mai lat și ceva mai înalt, oferind mai mult spațiu pasagerilor săi.

Britanicii au decis să opteze în continuare pentru un acoperiș confecționat din material textil, iar acum, acesta este mai ușor de utilizat. Sistemul de utilizare al acoperișului este complet electric și îl poate plia inclusiv în timp ce mașina se află în mișcare, la viteze de până la 30 de kilometri pe oră.

În ceea ce privește motorizările, Mini Cooper Cabrio va beneficia de aceleași sisteme de propulsie ca și fratele său, adică un motor de 1.5 litri cu trei cilindri pe benzină sau motorină, care dezvoltă 135 de cai putere. De asemenea, va fi lansată și o variantă sportivă, așa cum am fost obișnuiți. Mini Cooper S Cabrio va beneficia de un motor turbo de 2.0 litri, care va dezvolta 190 de cai putere. De asemenea, varianta S va dispune de câteva schimbări ale designului.

Prețurile noilor variante de Mini Cooper nu au fost dezvăluite încă, dar se așteaptă ca acestea să fie foarte apropiate de cele ale variantelor Hatchback. Mini Cooper Cabrio va putea fi achiziționat începând cu anul viitor.

2016 Mini Cooper Convertible: This Is It