21 ian. 2016 | 15:37

Aplicația care se comportă precum un valet pentru tine și mașina ta

ACTUALITATE
Aplicația care se comportă precum un valet pentru tine și mașina ta

Luxe e încă una dintre acele aplicații pentru smartphone care schimbă modul în care înțelegem mobilitatea în trafic și nu numai. Acum, dezvoltatorii săi vor să încheie un parteneriat cu Tesla, pentru un viitor promițător al ideii de mașină inteligentă.

Spre deosebire de serviciile de ride-sharing precum Uber, Luxe oferă, practic, un valet personal care să te asiste la parcare. Parteneriatul cu Tesla va duce acest lucru la un alt nivel. Din păcate, deocamdată nu e disponibilă și în România, dar așteptăm cu nerăbdare ziua în care va fi. Știm cu toții câtă bătaie de cap e cu locurile de parcare.

Parteneriatul cu Tesla Motors s-a concretizat, deocamdată, în San Francisco și New York, și presupune ca deținătorii de mașini electrice să se întâlnească cu un valet Luxe la o adresă prestabilită, de unde le vor prelua mașinile, pentru a le încărca și parca într-un loc sigur din oraș. Atunci când deținătorul mașinii e pregătit să plece, trimite o notificare prin aplicație cu 15 minute înainte către valet, pentru a-i pregăti mașina. Acest serviciu nu e exclusiv pentru cei care au Tesla, și partea bună e că te poți alege și cu mașina spălată și cu încărcată (în cazul celor electrice) sau cu rezervorul plin, în cazul celor clasice, contra unei taxe adiționale.