LG G5 e impresionant și poate schimba ceea ce reprezintă un telefon [HANDS ON]

LG G5 a fost anunțat în Barcelona înainte de Mobile World Congress. Dotările tehnice sunt de vârf, dar nu acestea sunt importante pentru acest telefon.

LG G5 ar trebui numit prin ceea ce nu mai e: nu mai e din plastic, nu mai are capac pentru baterie, nu mai rămâne în urmă la capitolul dotări tehnice. La fel de bine ar putea fi caracterizat prin ceea ce e: un telefon modular cu posibilități impresionante, un dispozitiv cu o cameră foto interesantă și un centru pentru gadgeturi de care nici nu știai că ai nevoie.

Hands on cu LG G5 în BarcelonaDirect din Barcelona avem un videoclip cu LG G5 înainte de #MWC2016. Este impresionant, dar mai ales prin gadgeturile secundare. În scris și aici: http://bit.ly/1RhxIuZ

Posted by playtech.ro on Monday, February 22, 2016

Gadgeturile de care pomenesc sunt adunate sub numele „LG Friends“. Este ceea ce LG consideră că lipsea lumii ca să aibă chef de joacă. Cu astfel de dispozitive ready to play, sud-coreenii garantează că din trei atingeri ai configurat dispozitivul. E atât de simplu, încât dronele ar putea fi controlate la fel de ușor de copii și pensionari, iar pentru asta LG și-a găsit partener în Parrot – compania care s-a remarcat prin drone controlate prin telefon.

Pe listă sunt, deocamdată, LG 360 VR – ochelari de realitate virtuală, LG 360 Cam – o cameră pentru fotografiere și filmare la 360 de grade, Rolling Bot – un robot similar BB8, controlat prin telefon și dotat cu cameră video și modulele pentru cameră și cel de la Bang&Olufsen pentru ascultat muzică ca un audiofil adevărat.

LG G5 - primele impresii (10)

Telefonul are carcasă din aluminiu, senzor de scanare a amprentei în care este integrat și butonul de pornire, USB-C și suportă încărcare rapidă. Butoanele de volum au fost mutate pe lateral, spre deosebire de modelele de până acum când erau așezate pe spate sub cameră. Referitor la cameră, are două și explic puțin mai în josul textului de ce.

Dispune și de modul Always-on de la LG V10, care te ajută să vezi ceasul și ce notificări ai fără să mai activezi întreg ecranul. Tehnologia display-ului încă este IPS LCD, dar este activat parțial. LG susține că a creat acest mod pentru că ne verificăm telefoanel de 150 de ori pe zi, iar astfel ne ținem puțin departe de ele.

LG G5 - primele impresii (22)

Sistemul de operare e Android Marshmallow, spațiul intern de stocare e de 32GB, dar suportă card microSD, iar memoria RAM e de 4GB. Ce-i interesant e că ecranul a fost redus. Acum e de 5,3 inci la rezoluție 2K, spre deosebire de precedentele modele, unde era la 5,5 inci. Este mai mic decât LG G4 și este un lucru tare bun.

LG G5 - primele impresii (12)

Revin la camerele foto, căci pe spate sunt două, dar nu doar de dragul de a refocaliza. Una este pentru situații… speciale. Are un unghi larg, de 135 de grade, peste ceea ce ai putea vedea cu ochiul liber. Pozele finale sunt ușor deformate pe margini, dar nu se poate altfel, ține de fizică. Este însă singurul telefon cu distribuție globală care să dispună de așa funcționalitate și este deja un atu. Camera principală are 16 megapixeli, pe când cea cu unghi larg are 8 megapixeli.

LG și-a adus și parteneri pe scenă la lansare. Google este unul dintre ei și e important pentru LG 360 Cam. Cum ea tot produce conținut la 360 de grade, de ce să nu fie folosit? Ei bine, va fi utilizat în Google Street View, acolo unde oricine poate contribui cu cartografieri.

LG G5 - primele impresii (27)

Interfața camerei le va fi familiară utilizatorilor de LG, oferind același nivel de control manual întâlnit la modelul precedent, LG G4. Odată cu noul model, LG a introdus și câteva filtre foto care imită filmele vechi, dar nu te aștepta la minuni.

Telefonul, per total, este ușor, cu un finisaj destul de plăcut al aluminiului și va fi disponibil în patru nuanțe de culoare de unde nu lipsește rozul. Are port USB-C ceea ce e un plus, iar la acesta se conectează și ochelarii de realitate virtuală. Spre deosebire de alternativele de la Samsung sau Zeiss, aceștia sunt mult mai ușor și mai puțin incomozi. Vor fi lansați în următoarele luni, la fel ca toate celelalte gadgeturi.

Totuși, Rolling Bot s-ar putea bucura de cel mai mare succes: e ușor de controlat, interesant, BB8 ne-a demonstrat că există piață pentru așa ceva, are cameră video și laser pentru a-ți enerva pisicile.

LG G5 - primele impresii (2)

Încheiam articolul și uitam să pomenesc un detaliu important. LG G5 are un procesor Snapdragon 820 de la Qualcomm. E cel mai nou și mai tare între procesoare, sper însă că acesta nu se va supraîncălzi ca precedentul. Bateria e mai mică, de 2.800 mAh, dar LG susține că e optimizată pentru a nu se consuma prea repede. Modul Always-on, de exemplu, consumă doar 0,8% din totalul unei ore. Dacă tot nu crezi că ai suficientă energie, vei putea cumpăra o baterie de 4.000 mAh, ceea ce e foarte bine. În așa condiții designul modular pare o idee bună.

LG G5 - primele impresii (24)

Ca să accesezi această zonă, ai un buton în partea stângă. Apeși, tragi, ai schimbat ceva cu altceva. Dincolo de ce înseamnă pentru noi, ca utilizatori, pentru LG acest model este un punct de sprijin pentru a schimba direcția. Telefonul nu mai e totul, dar „Internetul“ din jurul lui da. Oricât de circumspect aș fi, și oricât n-aș vrea să dau bani aiurea, tot mi-aș cumpăra Rolling Bot și camera 360 Cam.

Răzvan Băltărețu
10:07 22.02.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video