MWC 2016: LG G5 e cel mai „jucăuș” vârf de gamă [LIVE TEXT]

MWC 2016: LG G5 e cel mai

Noul telefon al celor de la LG a fost lansat în cadrul MWC 2016, la ora 15:00 a României. În acest articol, vă vom prezenta cele mai importante vești, în timp real.

LG G5 – specificații tehnice

Pe lângă faptul că aparatul va folosi pentru prima oară o carcasă integral din metal, se pare că va avea alt amplasament al butoanelor. Dacă în trecut vedeam butoanele de volum pe spatele aparatelor din această serie, în cazul LG G5 acestea vor fi transpuse pe rama din stânga. Butonul de pornire își va menține poziția și va fi în continuare însoțit de un senzor de amprentă, ambele fiind integrate sub camera principală a telefonului.

Conform celor de la Geekbench, noul telefon de la LG vine cu puternicul Snapdragon 820 și 4GB RAM. Deși piesele par unele standard pentru 2016, e clar o îmbunătățire considerabilă față de componentele lui G4. În plus, noul aparat va veni cu Android 6.0.1 și e posibil ca LG să mențină tradiția implementării propriei sale interfețe grafice. Camera principală va avea 16 MP, iar cea secundară 8 MP. Desigur, nu va lipsi senzorul de amprentă.

Comparat cu performanța viitorului Galaxy S7 înregistrată de același site dedicat testelor de performanță, viitorul LG G5 stă mai bine decât terminalul Samsung cu un scor de 5061 versus 4979 al lui Galaxy S7. Deși până acum se credea că vom avea de-a face cu 3GB RAM, imaginile de pe Geekbench ne lsugerează că LG G5 ar putea fi al doilea telefon cu 4GB RAM produs de coreeni.

Lansare LG G5 – LIVE TEXT

15:00- LG G5 vrea să creeze un ecosistem similar unui loc de joacă.

15:05- Va avea un corp full-metal și baterie detașabilă. Se poate transforma în cameră digitală și în audio player hi-fi. De asemenea, camera va avea unghi larg. Știam asta deja, dar nu e rău să o vedem pe viu.

15:10- Designul modular va transforma LG G5 în ceva mai mult decât un smartphone. Ecranul este de tip always-on.

Live text LG 5

15:15- LG G5 vine în patru culori: pink, silver, gold și gray. CamPlus transformă LG G5 într-o cameră digitală.

Cam plus

15:20 – Stefan Persson, COO al Bang & Olufsen vorbește despre Hi-Fi Plus și B&O Play.

Camera LG G5 e revoluționară

15:21- Cei de la LG mizează mult pe ideea de prietenie. Iar prin prietenie, se referă la o cameră cu 360 de grade, pentru conceperea căreia au colaborat cu Google. Se numește LG 360 Cam.

Camera 360 de grade

15:28- Google vrea ca toată lumea să poată împărtăși locurile preferate într-un mod dinamic. Toate vederile 3D aprobate de Street View vor fi salvate la rezoluție mare.

LG G5 vine cu un set de VR

15: 29- Acum se vorbește despre un set VR, care arată precum o pereche de ochelari.

15:30- Procesorul LG G5 va fi un Snapdragon 820.

15:31- Steve vorbește despre calitatea DSLR a pozelor și a cea a filmărilor, precum și calitatea 3D gaming demnă de o consolă. Snapdragon 820 a fost creat cu aceste așteptări în minte.

15:32- Robotul LG Rolling Bot e cea mai mare noutate, în afară de LG G5. Practic, îți transformă casa într-un teren de joacă. Poate avea grijă de animalele tale de companie cât ești plecat, și chiar să emită un laser pentru a le menține ocupate. Funcționează și ca o telecomandă.

15:34- LG Smart Controller te lasă să pilotezi o dronă cu ajutorul LG G5, dar nu este încă pe scenă.

15:35- Un executiv al Parrot face o demonstrație a Smart Controller.

15:37- Dacă tot se vorbește atât de mult despre prieteni, LG G5 are o nouă funcție. Deviza e „No settings, three steps. The friends you just met will be your true friends for life”. Certificatul are o pisică simpatică drept logo.

15:40- Aplicația Smart Manager va permite să te sincronizezi cu non-techies, ca să le arăți ce poate face G5-ul lor.

15:40-LG prezintă o cameră rezistentă la apă, care poate face livestreaming.

„Prietenii” lui LG G5

LG nu vrea să vorbească foarte mult despre specificațiile LG G5. Are 32 de GB spațiu de stocare, card microSD, USB de tip C, bateria are o autonomie de 2.800 de mAh. Mizează foarte mult pe ideea de joacă în strategia de marketing. Cele două accesorii, pe care le numesc „prieteni”, se introduc în partea inferioară a telefonului. Este vorba de LG Cam Plus, care, dincolo de faptul că oferă un unghi foarte larg, furnizează extra energie pentru baterie, ducând-o la 4.000 de mAh. LG Hi-Fi Plus e o unitate realizată în colaborare cu Bang&Olufsen. Suportă playback DSD și vine cu o pereche de căști H3.

LG vrea să contruiască un ecosistem al acestor accesorii prietenoase, plecând de la principiul că oriunde vezi un logo LG Play, știi că ai un dispozitiv care nu necesită setup. Cât despre preț, Dr. Woo a spus doar că va fi rezonabil. Oricum, LG G5 e o surpriză pe piața Android. Una foarte plăcută, iar Samsung va trebui să facă o impresie extraordinară cu Galaxy S7 pentru a umbri LG anul acesta.

16:30- A apărut și video-ul de prezentare, pe care îl puteți vedea la începutul articolului.

17:00- Nu se știe precis cât va costa noul LG G5, dar probabil se va învârti în jurul a 500 de euro, potrivit CNET.

Citește și: