24 mart. 2016 | 10:52

Iron Man va „muri” odată cu Robert Downey Jr.

ENTERTAINMENT
Iron Man va

Pe măsură ce universul Marvel se mută din paginile revistelor cu comics pe marile ecrane, logistica din spate devine o provocare din ce în ce mai mare. 

Desigur, apar din ce în ce mai multe personaje, iar unele dintre ele au devenit deja iconice și asociate deja cu un anumit actor. De exemplu, nu ne putem imagina un Deadpool mai bun și mai credibil decât Ryan Reynolds sau un Iron Man mai cinic (în sensul simpatic al cuvântului) decât Robert Downey Jr. Nu putem să nu ne întrebăm ce s-ar întâmpla cu aceste personaje, în eventualitatea în care actorii care au intrat prea bine în pielea lor vor sau sunt nevoiți să renunțe.

Ei bine, într-un interviu recent acordat Forbes, regizorii Captain America: Civil War, Anthony și Joe Russo, au răspuns acestei întrebări. E imposibil să „securizezi” un anumit actor, așa că, cel puțin deocamdată, frații Russo spun că dacă vreunul dintre staruri decide să abandoneze platourile de filmare, personajul pe care îl interpretează îi va împărtăși soarta. În legătură cu Iron Man și Robert Downey Jr, aceștia și-au exprimat foarte clar punctul de vedere: „E imposibil să îl înlocuiești pe Robert, el e cel mai mare star de cinema din lume. Un singur cadru cu Robert valorează cât o întreagă performanță a altui actor, e incredibil de talentat. Dacă ar vrea să renunțe la personaj, Iron Man ar dispărea ceva vreme”.

Dacă ne întrebi pe noi, deși Robert Downey Jr. chiar e extrem de talentat, perspectiva altui actor în rolul lui Iron Man nu e chiar atât de sumbră. Nimeni nu ar face un Iron Man identic celui al lui Robert, datorită accentelor personale pe care le-a adus, dar știm din experiența Batman că există viață pentru un personaj bun chiar și după ce e abandonat de actorul care l-a interpretat primul.

Frații Russo au expus, totuși, o posibilă strategie în eventualitatea în care Downey ar renunța la Iron Man: „Singurul mod prin care am putea aduce la viață personajul ar fi să îi dăm actorului șansa să-l redefinească, pe parcursul mai multor generații, fără spectrul imens al lui Robert levitând deasupra lui”. E destul de clar că cei doi nu sunt fani ai ideii de a aduce pe ecrane un Iron Man mai tânăr sau mai bătrân, pentru a-l reinventa. Din fericire, deocamdată nu au de ce să își facă griji, căci Downey Jr. nu pare să plece nicăieri.