Elementele care au fost prea scumpe ca să apară în Deadpool

Elementele care au fost prea scumpe ca să apară în Deadpool

Am mai specificat în articolele anterioare că Deadpool a fost un proiect făcut cu mai multă pasiune decât cu bani. Bugetul alocat a fost de doar 58 de milioane de dolari, o sumă foarte mică în comparație cu alte filme cu supereroi.

Acum știm exact care au fost compromisurile care au fost făcute pentru ca echipa de producție să se încadreze în această sumă. Dacă ai văzut filmul, probabil că ai râs destul de mult și nici nu ai avut vreo secundă senzația că cineva a strâns din buzunar ca să ajungă pe marile ecrane. Totuși, dacă n-ai apucat încă să mergi la cinema și ai nevoie de o părere în prealabil, poți citi recenzia noastră aici. Nu are spoilere, promitem.

Patch, barmanul mustăcios

Unul dintre primele elemente care au fost tăiate de pe listă a fost Patch. În benzile desenate, Patch era barmanul care înmâna „misiuni” pentru mercenari la Hellhouse bar. În film, Weasel i-a luat locul, iar scenaristul Paul Wernick a motivat acest lucru prin faptul că a vrut să aibă personaje și scene mai puține, dar mai bine reprezentate și evident, mai ieftine.

Patch - Deadpool

Dr. Killebrew, omul de știință nebun

De asemenea, în film, Ajax e băiatul rău cu nume de detergent care îl transformă pe Wade în Deadpool. În benzile desenate, el lucra pentru Dr. Killebrew, iar dacă ești fan Marvel, știi deja că universul lor e plin de doctori nebuni. Planul inițial era ca omul de știință cu ceva probleme psihice să fie revelat în final, drept adevărata minte genială și malefică din spatele experimentelor morbide. Într-un final, au decis să aibă un singur băiat rău multifuncțional, pe care Ed Skrein l-a interpretat onorabil.

Dr Killebrew - Deadpool

Kane, băiatul cu brațe bionice

Kane e o altă victimă a programului Weapon X. Apare în comics și ar fi trebuit să apară și în film, dar a fost scos de pe listă din cauza brațelor sale robotice. Regizorul Tim Miller a spus că i-ar fi plăcut să îl păstreze, dar „tipul era cam scump”. Ar fi trebuit să aibă brațe bionice, care își schimbă forma, iar pentru asta ar fi fost necesare efecte vizuale costisitoare pentru o bună parte din film. Prea costisitoare.

Kane - Deadpool

Sluggo și Wire, alți băieți răi

În aceeași notă, Miller ar fi vrut și mai multe bătălii între supereroi și antieroi. Ar fi vrut să îi includă și pe Sluggo și Wire, dar, din nou, nu s-ar fi încadrat în buget, așa că le-a condensat rolurile în Angel Dust, jucată de Gina Carano.

Alți X-Men și un mercenar cu superputeri

Cât despre X-Men, am aflat chiar de la Deadpool, în timpul filmului, că echipa de producție nu și-a permis să introducă mai mulți. Într-o versiune prematură a scenariului, Cannonball ar fi fost partenerul mai tânăr și neexperimentat al lui Colossus, dar au renunțat la el în favoarea lui Negasonic. Chiar și-așa, Ryan Reynolds a povestit că cele două personaje „finaliste” au fost un coșmar financiar.

Cannonball - Deadpool

L-ar mai fi vrut și pe Taskmaster, mercenarul care are abilitatea de a replica abilitățile fizice ale oricărui personaj pe care îl vede. Ar fi ieșit, probabil, niște scene de bătălie foarte interesante între el și Deadpool, și era o șansă destul de mare să fie jucat de Hugh Jackman. Ar fi fost, din nou, prea costisitor, dar nu din cauza efectelor vizuale, ci mai degrabă pentru drepturile pe care ar fi trebuit să le cumpere de la Marvel. Plus scena cu bătaia, pe care, recunoaștem, ne-ar fi plăcut mult să o vedem.

Taskmaker - Deadpool

Mai taie din scene și personaje

Reese a mai povestit și că au tăiat câteva scene pentru a salva șapte milioane de dolari din buget. Câteva scene care ocupau nouă pagini de scenariu, ca să fim mai clari. Îți amintești partea în care Deadpool se ducea să își salveze iubita, împreună cu Colossus și Negasonic, dar se prinde că și-a uitat armele? Ei bine, partea cu uitatul armelor în taxi a fost un artificiu menit să facă economie. În plus, când Deadpool îi ciuruiește roata motocicletei lui Ajax pe autostradă, o face tot pentru a mai tăia din banii care ar fi trebuit să fie băgați într-o urmărire în toată regula.

Un alt personaj care nu apare e Bob, un agent Hydra aproape incompetent, care mai face ocazional pe sidekick pentru Deadpool. Disney și Marvel au în posesie drepturile pentru el, așa că nu a apărut și în film. Adică, apare la un moment dat un Bob, care probabil i-a făcut pe fanii înfocați să se bucure pentru o secundă, crezând că e Hydra Bob. Magia s-a dus repede, totuși.

Hydra Bob

Ryan Reynolds a avut probabil dreptate când a spus că deși nu au avut banii pe care alte filme cu supereroi i-au avut, a fost grozav. La urma urmei, nevoia e cea mai bună armă a inventivității, și chiar dacă echipa de producție a Deadpool nu a avut bani să facă tot ce și-ar fi dorit, rezultatul final a întrecut orice așteptări la box office.