iPhone SE, lansat oficial: specificații, disponibilitate, preț

iPhone SE, lansat oficial: specificații, disponibilitate, preț

După luni întregi de speculații în privința următorului telefon Apple, noul iPhone SE a fost lansat oficial. Terminalul Apple se arată mai surprinzător decât am crezut inițial.

Noul telefon al Apple a fost considerat multă vreme drept un iPhone 5S îmbunătățit, apoi un iPhone 6 mai mic, dar în ultimele zile adevăratul său nume, împreună cu imagini și filmări cu acest aparat au început să apară pe Internet, oferindu-ne detalii din ce în ce mai precise cu aspectul noului iPhone SE. iPhone 6 și 6 Plus au reprezentat un pas uriaș înainte pentru cei de la Apple, aceste două telefoane generând vânzări de miliarde de dolari pentru compania din Cupertino. Prin implementarea unor ecrane mai mari decât pe modelele precedente, Apple, probabil pentru prima oară în istoria sa, s-a adaptat unui trend pornit de către marii rivali de la Samsung. În același timp, însă, au existat foarte mulți clienți care au refuzat să facă pasul către ecranul de 4,7 inci, considerând că unul de 4 inci este suficient de mare pentru un telefon mobil.

Aceștia sunt, probabil, oamenii cei mai entuziasmați în legătură cu noul telefon produs de Apple. Denumit iPhone SE, acesta s-a aflat în centrul unui număr foarte mare de zvonuri în ultima perioadă. Acum, însă, realitatea a ieșit la suprafață.

iPhone SE – specificații

Cu ocazia evenimentului ținut în Cupertino, Tim Cook a dezvăluit în final publicului noul aparat. Acesta se numește iPhone SE și vine cu ecran cu o diagonală de 4 inci. Acesta vine de asemenea cu capacități de plată stil wireless (sau NFC) iar camera poate face fotografii și filme în rezoluții 4K, sau filme la rezoluții full HD la 60 fps. De asemenea aparatul poate filma în slow-motion cu un framerate 240 fps.

Design-ul este în mod surprinzător asemănător cu iPhone 5S și nu cu iPhone 6, contrar cu ce se specula înainte de către presă. De asemenea, aparatul are un ecran de 4 inci cu rezoluție 1136×640, care ascunde sub el un procesor Apple A9 64-bit și 2GB RAM. Spațiul de stocare va fi de 16 sau 64GB, iar serviciul Apple Pay va fi și el disponibil.

Cea mai nouă veste este legată de camera foto. iPhone SE este cel mai mic smartphone capabil să filmeze la rezoluție 4K. Acest fapt este posibil datorită camerei de 12MP găsite în prezent și pe iPhone 6S.

Noul aparat de va bucura de un nou procesor pentru mișcare M9, noi piese dedicate rețelisticii care să permită viteze mai mari de accesare a Internetului. De asemenea utilizatorii vor putea efectua apeluri prin Wi-Fi iar telefonul va fi echipat cu Bluetooth 4.2.

Evident, așa cum era de așteptat, noul terminat va veni cu iOS 9.3.

iPhone SE, lansat oficial: specificații, disponibilitate, preț

iPhone SE – disponibilitate

Telefonul va putea fi precomandat începând cu 24 martie iar telefoanele vor ajunge la clienți începând cu 31 martie. Telefonul va fi disponibil în peste 100 de țări.

iPhone SE – preț

Iar acum, într-un final, ajungem și la preț. Noul iPhone SE se va vinde cu un preț standard de 399 de dolari pentru versiunea de 16GB și unul de 500 de dolari pentru versiunea de 64GB. Conform celor de la Apple, se pare că iPhone SE va înlocui complet iPhone 5S iar prețul de 399 de dolari pare extrem de avantajos la prima vedere.

iPhone SE, lansat oficial: specificații, disponibilitate, preț