iPhone SE va fi ”aproape identic” cu iPhone 5, dar va avea piese avansate

iPhone SE va fi ”aproape identic” cu iPhone 5, dar va avea piese avansate

Deja au apărut multe detalii online despre noul telefon iPhone SE. După ce s-a speculat că o sa fie un iPhone 6 mai mic, acum zvonurile spun că telefonul va fi în mod clar un iPhone 5 mai puternic, dar fără cifra ”5” în coadă.

Deja de un an lumea vorbește despre noul telefon ”ieftin” al Apple. Suspectat la început ca fiind un iPhone 6 low-end, noile specificații care spun că va oferi o cameră 4K, procesor A9 și suportul pentru plăți wireless, ne fac să credem că avem de-a face cu un competitor extrem de serios pentru faimosul iPhone 6. Doar că nu va fi un derivat al lui iPhone 6.

Conform celor de la 9to5Mac, se pare că telefonul va respecta cu strictețe designul respectabilului iPhone 5. Va avea aceleași forme ”culțuroase” și va arăta aproape la fel ca predecesorul lui iPhone 6. Dar asemănările se opresc aici. Venind cu piese mai bune decât iPhone 6, un quad-core A9 față de dual-core-ul A8 al ultimului și o cameră de 12MP care poate filma 4K, e clar că acesta va reprezenta o linie specială de modele pe care Apple dorește s-o ofere clienților nostalgici după telefoanele de mărimi ”clasice”.

Conform aceleiași publicații, se zvonește că noul telefon va oferi capacități de memorie de 16GB și 64GB, mărind astfel limita de sus a memoriei interne în comparație cu iPhone 5S, și-i va lua locul celui din urmă în gama de telefoane low-end (în termeni Apple) vânzânduse la un posibil preț standard de 450 de dolari.