23 mart. 2016 | 12:45

iPhone SE, disponibil la precomandă: cât costă noul telefon Apple

ACTUALITATE
iPhone SE, disponibil la precomandă: cât costă noul telefon Apple

Noul iPhone SE este deja disponibil la precomandă în România.

Odată cu lansarea noului iPhone SE, Apple speră să convingă milioane de utilizatori de iPhone 4S, 5 și 5S să facă pasul către un telefon mai performant, fără a fi nevoiți să opteze pentru un ecran mai mare. Principalul atu al telefonului, după cum probabil știți deja, este raportul calitate/preț. Mai exact, iPhone SE este, în mare parte, la fel de performant precum cele mai noi dispozitive Apple, dar mult mai ieftin decât acestea.

iPhone SE este disponibil în ambele versiuni, de 16GB și de 64GB, la Quickmobile.

Dar în cazul precomenzilor de la noi, situație este una oarecum diferită. Asta deoarece Quickmobile oferă versiunea de 16GB la nu mai puțin de 2.300 de lei. Asta ar înseamna în jur de 576 de dolari, în condițiile în care Apple a anunțat că prețul terminalului va începe de la 400 de dolari. De asemenea, versiunea de 64GB este disponibilă pentru 2.700 de lei, echivalentul a 676 de dolari, deși Apple a anunțat că prețul acesteia va porni de la 500 de dolari. În mod evident, sfatul nostru ar fi să mai așteptați o perioadă, în cazul în care vreți să vă achiziționați un iPhone SE.

După ce va fi disponibil la mai multe companii, prețul acestuia va scădea cu siguranță. Aparatul are un ecran de 4 inch cu rezoluție 1.136×640, care ascunde sub el un procesor Apple A9 64-bit și 2GB RAM. Spațiul de stocare este de 16 sau 64GB, iar serviciul Apple Pay este și el disponibil. Cea mai nouă veste este legată de camera foto. iPhone SE este cel mai mic smartphone capabil să filmeze la rezoluție 4K. Acest fapt este posibil datorită camerei de 12MP găsite în prezent și pe iPhone 6S, care nu beneficiază de stabilizare optică a imaginii.