iPhone SE vine cu un minus important față de iPhone 6S

iPhone SE vine cu un minus important față de iPhone 6S

iPhone SE a fost descris în evenimentul celor de la Apple ca o oglindă a iPhone 6S din punctul de vedere al performanței hardware. Se pare însă că prețul mai mic vă invită la câteva compromisuri.

Cum s-a putut observa și în cazul noului iPad Pro, care este semnificativ mai lent decât iPad Pro-ul de anul trecut, atât din punctul de vedere al memoriei RAM, cât și procesului, noul iPhone SE nu este chiar identic cu un iPhone 6S.

Odată cu iPhone-ul 5S, Apple a introdus un cititor de amprentă în telefoanele sale. Intitulat Touch ID, respectivul senzor a beneficiat de îmbunătățiri semnificative de-a lungul anilor, atât din punctul de vedere al preciziei, cât și al timpului necesar pentru identificarea unei amprente. Această evoluție este ilustrată și pe website-ul Apple la specificațiile pentru iPhone 6S și 6S Plus, unde se poate vedea că respectivele dispozitive folosesc a doua generație de cititor de amprente integrat în butonul Home. Din păcate, nu se poate spune același lucru despre noul iPhone SE, care ar trebui să ajungă în magazine în următoarele zile.

Cu toate că directorii Apple s-au mândrit cu faptul că noul iPhone SE este primul telefon cu display de patru inci capabil să filmeze la rezoluție 4K, iar procesorul Apple A9 este cel din iPhone 6S este prezent și aici, câteva compromisuri erau inevitabile. În practică este foarte probabil să fie mai multe, dar le vom putea vedea abia în momentul în care primele exemplare vor ajunge la utilizatori și la review.

Până atunci, rămâne să știți că senzorul Touch ID din iPhone SE este același pe care Apple l-a folosit în iPhone 5S. Sub nici o formă nu este cititor de amprentă slab sau ineficient. Pur și simplu, nu este la fel de sprinten precum cel folosit în iPhone 6S și 6S Plus, smartphone-urile lansate de Apple în 2015.