Huawei Honor 8 este un smartphone atrăgător disponibil în Europa

Huawei Honor 8 este un smartphone atrăgător disponibil în Europa

La scurt timp de la lansare, Huawei Honor 8 este perceput global ca o alternativă mai accesibilă pentru vârful de gamă Huawei P9. În orice caz, important este că-l puteți achiziționa.

Dacă nu era suficientă prezența celor de la Huawei în top 5 cei mai populari producători de smartphone-uri la nivel global, urmăriți cu atenție modul în care compania începe să livreze terminale de top pe întregul mapamond. Recent lansatul Huawei Honor 8, de exemplu, a început prin a fi disponibil în Statele Unite, iar acum poate fi achiziționat în majoritatea țărilor din Europa. Prețul este de 399 de euro pentru cei mai mulți dintre noi sau 370 lire sterline în Regatul Unit.

Mulți s-au grăbit deja să clasifice noul smartphone ca fiind un P9 cu câteva particularități în minus. Înainte de a le detalia, să trecem însă în revistă similaritățile. Amândouă sunt dispozitive construite în jurul unui ecran Full HD 1080p de 5.2 inci. În plus, atât pe spatele P9, cât și Honor 8 puteți găsi două camere de 12 megapixeli, dintre care una este alb-negru, iar a doua color. Pentru selfie-uri de calitate, 8 megapixeli ar trebui să fie suficient aproape de fiecare dată.

Lipsește însă un ingredient cheie pe partea de marketing. Pe spatele P9, tronează sigla celor de la Leica, deși este încă destul de ambiguu rolul lor în particularizarea experienței de captură, iar aceeași companie nemțească nu s-a implicat în cazul Honor. În schimb, Huawei Honor 8 este la fel de potent când vine vorba de realizarea unui focus ulterior într-un cadru și de aplicarea unui efect de încețoșare a fondului, pe lângă fotografii alb-negru native. Sistemul de operare, în ambele cazuri, este Android 6.0 Marshmallow mascat de interfața proprietară Emotion UI. Pentru un plus de securitate, un senzor de amprentă este de asemenea inclus. Partea de procesare la Honor 8 este o combinație între SoC-ul proprietar octa-core Kirin 950, 4GB RAM și 32GB memorie internă expandabilă prin microSD-uri. Se încărcă în 30 de minute până la 50% prin intermediul USB Type C.

Disponibil pe culorile albastru, negru și alb, telefonul poate fi achiziționat direct de pe magazinul virtual vMall al brandului Honor.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo