Google face progrese într-unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale sale

Google face progrese într-unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale sale

Google Soli e proiectul prin care gigantul tech își propune să schimbe total modul în care interacționăm cu universul înconjurător. A fost prezentat anul trecut, dar de atunci nu s-au mai ivit noutăți despre dezvoltarea sa.

Proiectul este în fază de dezvoltare la Google, iar cei care se ocupă de el sunt cei de la Advanced Technology and Projects (ATAP), laboratorul de cercetare al companiei, care se concentrează pe tehnologia futuristă. Dispozitivul folosește unde radar pentru a detecta cu precizie mișcările mâinii. Acest scenariu pare desprins din filmul Her, în care personajele manevrau obiectele prin mișcări simple.

Cei de la Google au prezentat un prototip. În demonstrația pe care o puteți vedea mai sus, Ivan Poupyrev, fondatorul Project Soli, a lovit o minge virtuală prin simpla mișcare a degetelor. De asemenea, dezvoltatorii au arătat cum poate fi schimbată ora unui ceas prin învârtirea unei rotițe imaginare cu degetele. După aproximativ 10 luni de muncă, cei de la Google au optimizat Project Soli astfel încât cipul să fie de mărimea unei unghii. Scopul este de a-l integra în dispozitive precum smartwatchuri, în ideea în care ecranul mic al acestora ar putea îngreuna utilizarea lor manuală.

Aparent, lucrurile nu au stagnat, deși Regina Dugan, una dintre persoanele care au stat la baza conceperii acestui proiect, s-a dus să lucreze la Facebook, iar Microsoft a prezentat deja o tehnologie similară. Poate că viitorul nu suna chiar promițător pentru Soli, dar se pare că Google face lucrurile să se miște.

Gigantul tech a publicat recent anunțul pentru un job de software architect, specificând că tehnologia a atras atenția și interesul partenerilor comerciali. De asemenea, Google lucrează pentru a o implementa aplicațiilor și dispozitivelor. Anunțul specifică și că arhitectul va conduce integrarea tehnologiei Soli în serviciile Google și în Android Wear. Între timp, Google distribuie mai multe versiuni-test către dezvoltatorii terți prin America. Chiar dacă proiectul nu e pregătit încă pentru prime time, ne bucurăm că Google nu a renunțat la el.

Citește și: