27 feb. 2016 | 08:56

Galaxy S7 și S7 Edge vor arăta diferit în China și Coreea de Sud

ACTUALITATE
Galaxy S7 și S7 Edge vor arăta diferit în China și Coreea de Sud

Cu mai puțin de o săptămână în urmă, cei de la Samsung au anunțat Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, poate cele mai așteptate dispozitive ale anului.

Nu a trecut mult timp de când noile vârfuri de gamă ale sud coreenilor au ajuns în lumina reflectoarelor la MWC. Cu toate acestea, vor mai trece câteva săptămâni până veți putea pune mâna pe ele. În teorie, s-au inițiat precomenzile în foarte multe colțuri ale lumii pentru Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, dar primele unități vor fi livrate doar la mijlocul lunii viitoare. Cum se întâmplă de obicei în cazul gadgeturilor multașteptate, propagarea dispozitivelor în piață se va desfășura în etape. Din primul val vor face parte un număr important de peste 60 de țări, urmâtorul val ocupându-se probabil de restul teritoriilor.

Din motive greu de înțeles, noile Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge nu întruchipează o excepție de la o regulă foarte ciudată a celor de la Samsung. Deja de câțiva ani, Samsung oferă vârfurilor sale de gamă în două variante de motorizareÎn primul rând, vor exista dispozitivele cu Qualcomm Snapdragon 820. În același timp, în alte colțuri ale mapamondului, smartphone-urile vor fi vândute la un preț identic, deși vor folosi un SoC Samsung Exynos. Deși nu au fost testate ambele variante una lângă alta, sunt mulți care consideră că iterația cu Snapdragon are mari șanse să fie mai sprintenă. Mai mult decât atât, e greu de prognozat de pe acum pe care veți pune mâna. În Canada de exemplu, ajunge modelul cu Exynos, în timp ce SUA și China se vor bucura de Snapdragon 820.

În altă ordine de idei, se pare că vor mai exista niște diferențe între versiunile de S7 și S7 Edge ce vor ajunge în magazine, iar acelea vor fi mult mai evidente. Aparent, în Coreea de Sud și China variantele acestor gadgeturi nu vor purta sigla Samsung pe partea frontală pe care v-ați obișnuit să o vedeți pe fiecare aparat de până acum al companiei. Motivul pare să fie exclusiv de ordin estetic. Nu are legătură cu restricții impuse operatorii de telefonie, este pur și simplu o decizie luată de Samsung în speranța că vor atrage mai mulți clienți prin simplitate și eleganță.

Apropo, nu este prima oară când s-a întâmplat acest lucru. În cazul Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge, vândute anul trecut în Japonia, producătorii au eliminat de asemenea sigla Samsung, înlocuind-o eventual cu numele operatorului DoCoMo.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele