26 feb. 2016 | 09:04

Samsung va bloca în rețea telefoanele Galaxy S7 într-un mod ciudat

ACTUALITATE
Samsung va bloca în rețea telefoanele Galaxy S7 într-un mod ciudat

În încercarea de a-și face viața mai ușoară când vine vorba de blocarea telefoanelor Galaxy S7 pe diverse rețele de telefonie, Samsung va adopta o rețetă unică.

Conform celor de la GSMArena, pornind de la o prezentare PowerPoint, iminentul Galaxy S7 va avea niște funcții de securitate destul de ciudate, mai ales în ceea ce privește blocarea aparatului pe rețeaua unui singur operator de telefonie.

Până de curând, compania producătoare a unor anumite modele de telefoane era responsabilă de producția unor versiuni diferite ale aceluiași dispozitiv specifice fiecărui operator de telefonie de pe mapamond. Între timp, sistemul de blocare a smartphone-urilor a mai fost eficientizat la nivel global, dar tot implica un volum de efort semnificativ și costuri suplimentare din partea producătorilor.

O soluție foarte interesantă la această problemă destul de arzătoare este detaliată în captura de mai jos. Astfel, un Galaxy S7 comercializat de către un operator de telefonie, nu direct de la producător, se va coda în mod automat pe rețeaua aferentă primului SIM ce a fost introdus în el. În contextul în care, în trecut, Samsung opta să ofere dispozitive decodate, chiar și prin intermediul operatorilor de telefonie, schimbarea de metodologie este una radicală.

Partea bună a codării automate pornind de la informația de pe primul SIM introdus în telefon ține de costurile foarte mici. Practic, Samsung va crea două variante de Galaxy S7, una decodată din fabrică și una pentru comercializarea prin operatori, iar aceasta din urmă, indiferent dacă se va comercializa de către Vodafone România sau Orange Spania, se va coda instant în momentul în care reprezentatul acelui operator va introduce cartela cu numărul vostru în telefon.

Până când nu vor începe să fie comercializate primele exemplare de Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge la nivel global, începând cu jumătatea lunii martie, nu putem fi încă siguri că informațiile detaliate mai sus sunt corecte.

galaxy-s7-carrier-lock

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele