12 iul. 2016 | 09:40

După o pauză de cinci ani, Megaupload revine cu Kim Dotcom în frunte

ACTUALITATE
După o pauză de cinci ani, Megaupload revine cu Kim Dotcom în frunte

Megaupload a fost subiectul mai multor procese legate de piraterie și partajare ilegală de fișiere, iar din acel motiv, serviciul a ajuns offline.

Majoritatea problemelor legale a lui Kim Dotcom, antreprenorul din spatele Megaupload au pornit de la serviciul respectiv de partajare a fișierelor. Din acel motiv, el ar fi trebuit să fie arestat și să petreacă o perioadă semnificativă de timp într-o închisoare din Statele Unite, dacă nu și-ar fi petrecut zilele într-o țară fără un tratat de extrădare cu SUA.

Conform unor declarații recente ale lui Kim Dotcom, istoria Megaupload nu s-a încheiat și se pare că se lucrează intens la a doua iterația a proiectului, Megaupload 2.0. Partea cea mai interesantă a acestui anunț nu este însă că vom vedea încă un serviciu pentru partajat fișiere și că acesta va fi din nou condus de Dotcom.

Megaupload 2.0 va fi lansat în prima parte a anului viitor cu aceeași bază de utilizatori ca atunci când s-a închis, în urmă cu 5 ani. Deși este imposibil ca fișierele să mai fie recuperate pentru că serverele au fost confiscate de FBI în urmă cu câțiva ani, va fi interesant de văzut câți dintre utilizatorii primei variante de Megaupload vor avea din nou încredere în Dotcom. În definitiv, acei utilizatori care vor reveni la Megaupload, vor avea parte de un cont Premium din start. Pe de o parte, el a mai lansat cu surle și trâmbițe un serviciu intitulat Mega.co.nz, iar acum nu mai face parte din echipa responsabilă de dezvoltarea sa.

Momentan, detaliile legate de Megaupload 2.0 nu sunt foarte numeroase, dar știm totuși că va oferi noilor membri în mod gratuit 100GB de spațiu și că va facilita sincronizarea automată a datelor între dispozitive fără nici un fel de limită suplimentară în privința traficului generat. Având în vedere scandalurile recente în care a fost implicat Kim Dotcom, criptarea datelor va reprezenta o componentă foarte importantă din noul serviciu.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele