Toate datele de pe serverele MegaUpload au fost sterse

Toate datele de pe serverele MegaUpload au fost sterse

free_account_megaupload-1-Fondatorul MegaUpload, Kim Dotcom, a precizat astazi pe Twitter ca LeaseWeb, compania de hosting care administra serverele MegaUpload, a sters datele de pe acestea. Operatiunea a avut loc fara instiintarea posesorului serverelor. De asemenea, odata cu aceste date au fost sterse si dovezi importante ce puteau ajuta cazul MegaUpload, care este inca in desfasurare.

„Milioane de fisiere personale MegaUpload, petabytes de imagini, backup-uri, proprietati personale si de business au fost distruse intr-o noapte de LeaseWeb. Acesta este cel mai mare „masacru de date” din istoria internetului cauzat de Guvernul SUA, departamentul de justitie si compania de hosting.” – a declarat Kim Dotcom.

LeaseWeb a replicat ca a tinut serverele pornite timp de 1 an dupa ce MegaUpload a fost trecut offline. Din cauza faptului ca fondurile companiei au fost blocate dupa interventia FBI-ului de anul trecut, acestia nu si-au putut plati facturile de hosting. LeaseWeb a spus ca MegaUpload detinea 630 de servere pe care ei le-au sustinut gratuit timp de 1 an. In tot acest timp, LeaseWeb nu a primit nici un fel de notificare din partea MegaUpload ca datele trebuie pastrate si nu s-a facut nici un fel de acces pe servere. MegaUpload, pe de alta parte, spune ca nu a primit nici un fel de notificare din partea companiei de hosting cum ca datele vor fi sterse pentru neplata si considera decizia LeaseWeb ca fiind naiva si neinspirata.

In trecut, doar ideea de a sterge acele date a generat o multime de stiri in presa, pe de alta parte se intelege ca nu puteau sa pastreze datele pe un timp foarte indelundat in mod gratuit. In acest moment, nu se stie daca mai exista vreun backup si nici in ce fel va fi afectat cazul MegaUpload de aceasta intamplare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: