Doom II funcționează de minune pe o drujbă de jucărie

Doom II funcționează de minune pe o drujbă de jucărie

Dacă tot ne apropiem cu pași repezi de lansarea noului joc Doom, acesta este momentul perfect pentru ca bătrânul Doom II să fie portat din nou pe un aparat ciudat.

Au existat multe demonstrații ciudate în care vechile versiuni de Doom au putut fi jucate pe diferite aparate. Cele care îmi vin acum în minte sunt o imprimantă și un bancomat. Nimeni nu a mai încercat însă până la această oră să aducă Doom II pe o drujbă, fie ea și de jucărie.

Nu este sub nici o formă vorba de un truc de marketing menit să promoveze iminentul Doom. Aceasta este o demonstrație făcută doar de dragul faptului că orice este posibil cu un pic de creativitate și abilități de modding hardware.

Trecând peste drujba de jucărie care poartă numele de Painsaw și poate fi achiziționată online, George Merlocco a introdus un număr semnificativ de componente în carcasa ilustrată mai sus pentru a-și materializa visul. Creierul întregii afaceri este un Raspberry Pi Zero integrat cu măiestrie într-un Echo Junior Chainsaw. Pentru portabilitatea s-a folosit un acumulator Adafruit PowerBoost 1000, în timp ce ecranul de 2,2 inci este un Adafruit PiTFT HAT LCD.

Din păcate, înainte ca Doom II să poposească în carcasa unei drujbe, Merlocco a fost nevoit să renunțe la o parte importantă dintre componentele eletronice ale drujbei de jucărie. Printre acestea se numără motorul care alimenta pânza de tăiere din plastic și difuzorul responsabil de zgomotul menit să vă bage în sperieți.

În orice caz, rezultatul este în continuare suficient de macabru încât să vă speriați prietenii sau, în cel mai bun caz, să entuziasmați una dintre persoanele din anturajul vostru care au un simț al umorului un pic mai macabru. Pentru a-și promova creația, același George Merloco a creat și un clip editat în stilul filmelor horror din anii ’90.

Citește și: