Cum citești un mesaj pe WhatsApp fără să se vadă

Cum citești un mesaj pe WhatsApp fără să se vadă

S-ar putea să nu te lovești foarte des de acest scenariu, dar e bine să știi cum citești un mesaj pe WhatsApp fără să se vadă.

În cazul în care ați început o ceartă cu cineva sau pur și simplu nu vreți să-i răspundeți la un mesaj, în mod obișnuit, acela va vedea că i-ați citit ultimul mesaj și toate celelalte anterioare. Pe WhatsApp există cele două bife albastre care confirmă nu doar că destinatarul a recepționat mesajul, dar și că l-a citit.

Există însă un truc la care puteți apela dacă nu doriți ca persoana de la capătul firului să vadă acele bife. Ca urmare, dacă v-ați întrebat vreodată cum citești un mesaj pe WhatsApp fără să se vadă, răspunsul îl veți găsi în rândurile de mai jos. Soluția s-ar putea să nu fie cea mai intuitivă, dar important este că există și funcționează, iar expeditorul nu va mai ști că ați trecut cu privirea peste mesajul text, mesajul audi, clipul video sau imaginea primită pe WhatsApp. În contextul în care printr-un swipe cu degetul peste un mesaj citit de la dreapta la stânga cineva poate vedea și ora la care l-ați citit, urmând pașii din acest tutorial, nici respectiva informație nu va mai fi disponibilă.

Cum citești un mesaj pe WhatsApp fără să se vadă

În primul rând, este foarte important să nu deschideți mesajul în mod obișnuit. L-ați primit, ignorați-l. Intrați în Control Center pe iPhone sau în Quick Settings pe Android și activați modul avion. Acum că ați rămas fără acces la internet pe telefon, intrați în WhatsApp. Imediat veți primi o notificare prin care vi se aduce la cunoștință că aplicația nu funcționează corect cu modul avion activat. Închideți notificarea și citiți mesajul dorit sau uitați-vă la poza/clipul atașat.

Ieșiți din WhatsApp și aveți grijă să închideți complet aplicația. Faceți un dublu click pe butonul Home de la iPhone și, printr-un swipe în sus pe fereastra WhatsApp închideți complet aplicația. Pe Android, apăsați pe butonul de multitasking și faceți un swipe spre stânga pe fereastra WhatsApp pentru a o închide. Acum puteți dezactiva liniștiți modul avion, cu mențiunea că, dacă veți intra din nou pe acel mesaj va figura ca fiind citit. Dacă vă veți abține, expeditorul nu va ști niciodată că ați aflat conținutul său.

Citește și: