WhatsApp este cea mai populară aplicație de chat

WhatsApp este cea mai populară aplicație de chat

Cu toții folosim aproape zilnic diverse aplicații gratuite de mesagerie, dar se pare că cei mai mulți au tendința de a se orienta către WhatsApp când vine vorba de plăcuta activitate.

Toate culturile sunt diferite, dar prea puțini se așteptau ca aceleași tipuri de educație să influențeze până și aplicațiile mobile de chat pe care le folosim în diverse colțuri ale mapamondului. În orice caz, harta de mai jos ar trebui să vă ajute să știți ce trebuie să instalați atunci când mergeți în concecdiu.

Un lucru este sigur, cei mai mulți dintre noi sunt dependenți de WhatsApp, indiferent unde ne aflăm. Pe de altă parte, majoritatea celor din Tailanda nu pot renunța la Line, în timp ce chinezii folosesc aproape exclusiv WeChat.

,,Dintre cele 187 de țări analizate de SimilarWeb, WhatsApp a fost lider global cu primul loc în 109 țări, aproximativ 55,6% din planetă. Lista țărilor dominate de WhatsApp include Brazilia, Mexic, India, Rusia și o serie de alte țări din America de Sud, Europa, Africa, Asia și Oceania.” Conform statisticilor făcute publice recent de cei de la WhatsApp, astfel de valori nu ar trebui să ne uimească, dar este totuși impresionant modul în care o aplicație atât de simplă a ajuns să fie folosită de un număr atât de mare de persoane.

Ultima oară când cei de la WhatsApp au venit în fața reflectoarelor cu niște statistici, aflam că a atins pragul psihologic de un miliard de utilizatori global. Pe locul al doilea în același clasament realizat de SimilarWeb găsim Facebook Messenger, un lider absolut în țări precum Australia, Canada și Statele Unite. În mare parte, avântul Messenger s-a datorat obligativății de a instala aplicația pe mobil în cazul în care vreți să purtați un dialog cu cineva de pe Facebook. BBM în schimb, a fost instalat pe 87,5% dintre toate telefoane din Indonezia, în timp ce în Austalia, SUA sau Regatul Unit, BlackBerry Messenger se rezumă la 5%.

popular_messaging_apps whatsapp

Citește și: