26 mai 2016 | 07:05

WhatsApp Gold este o păcăleală care v-ar putea costa mult

ACTUALITATE
WhatsApp Gold este o păcăleală care v-ar putea costa mult

Una dintre cele mai populare aplicații mobile pe orice platformă este WhatsApp, dar în ultimele zile mai mulți utilizatori au încerca să-și instaleze WhatsApp Gold pentru a se simți mai speciali.

Deja de câteva ori ni s-a confirmat de mai multe ori în trecut că dezvoltatorii unor aplicații mai populare, mai ales când vine vorba de rețele sociale sau chat, se orientează către vedete pentru a promova introducerea unor funcții noi. Astfel, înainte ca noi să avem cu toții acces la Facebook Live, funcția de broadcasting live a fost introdusă într-o versiune specială a aplicației mobile Facebook care a ajuns la personalități precum Dwayne ”The Rock” Johnson.

Pornind de la acest principiu, nu ar trebui să vi se pară ciudat că mai multe persoane și-ar dori să pună mâna pe o astfel de aplicație. Aproape că nici nu contează că la mijloc este o mare păcăleală și riscați să vă puneți securitatea telefonului în pericol.

O nouă păcăleală a început să facă victime online și se ascunde în spatele titulaturii de WhatsApp Gold. Conform descrierii oficiale, mai multe persoane din diverse colțuri ale lumii au fost invitate prin intermediul unui SMS să încerce WhatsApp Gold, exact ca în captura de mai jos. În teorie, respectiva aplicație ce se ascunde în spatele unei icoane redesenate de WhatsApp, cu culorile negru și auriu, ar trebui să fie foarte specială, oferindu-vă acces la un set de funcții unice înainte tuturor celorlați utilizatori.

,,Hey, în sfârșit, versiunea secrtă de WhatsApp Gold a fost scăpată online. Această versiune este folosită doar de celebrități importante. Acum o putem folosi și noi.” Acesta este mesajul primit de mai mulți utilizatori de WhatsApp, după care este inclus un link către un website de pe care ar trebui să poată fi descărcată acea aplicație. Din păcate, același link este o poartă către o serie de probleme, programe malițioase și infecții cu malware ce se instalează pe telefonul vostru cu intervenție minimă din partea voastră. Cel mai bine ar fi să blocați numărul și să ștergeți acel mesaj.

whatsapp-gold

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele