Cum citești mai ușor orice articole în Firefox cu modul lectură

Cum citești mai ușor orice articole în Firefox cu modul lectură

Modul lectură a fost introdus în urmă cu câțiva ani nativ în Firefox, deși există extensii cu un efect similar pentru aproape orice alte browsere.

Intitulat Reader View în engleză, modul lectură încearcă să identifice materialul editorul principal dintr-o pagină web și transpune tot conținutul într-un format similar cu un document word. Astfel, puteți foarte ușor să scăpați de reclame, animații, sigle și alte elemente care v-ar putea distrage atenția. Mai mult decât atât, aveți posibilitatea să măriți sau să micșorați fontul de lectură, să schimbați culoarea de fond din alb în negru sau sepia. Cu un simplu click în stânga sus, pe o săgeată înapoi, din modul lectură puteți reveni în formatul obișnuit de pagină web.

Pentru a activa modul lectură în Firefox, deschideți pagina web dorită cu un articol sau o știre, iar din meniul principal, la secțiunea View sau Vizualizare, faceți click pe Reader View sau Intrați în Modul Lectură. Aceasta este ultima opțiune de jos din respectivul meniu. Există însă o problemă.

În funcție de pagina web pe care vă aflați și de modul în care este recunoscut codul HTML din spate, respectiva funcție din meniu lipsește. Nici măcar nu este afișată ca fiind în ceață. Pur și simplu nu o veți găsi. Din fericire, dacă știți că pagina pe care vă aflați ar trebui să poate fi afișată în acel mod mult mai facil de parcurs, aveți două soluții la care puteți apela. Prima, implică instalarea acestei extensii. Imediat după, veți avea un buton în dreapta sus, lângă bara de adresă, pe care îl puteți apăsa ori de câte ori aveți nevoie, indiferent dacă Modul Lectură este sau nu prezent în meniul Vizualizare.

A doua soluție este un pic mai simplă și implică tastarea de mână înaintea adresei web pe care o aveți deschisă următoarele caractere, fără ghilimele: ,,about:reader?url=”. Astfel, veți obține ceva de genul about:reader?url=http://playtech.ro/2016/cum-scapi-de-jailbreak-la-iphone-sau-ipad/

Citește și: