Cel mai profitabil export din Finlanda este un joc pentru mobil

Cel mai profitabil export din Finlanda este un joc pentru mobil

După câțiva ani în care Candy Crush a obținut supremația când vine vorba de profit din jocuri de mobil, Clash of Clans se pare că este noul lider în domeniu.

Indiferent dacă vă jucați sau nu jocuri pe mobil, este inevitabil să nu vă fi lovit la un moment dat de o reclamă la Clash of Clans. Respectivul joc cu o vechime de câțiva ani pare să fie omniprezent atât pe Facebook, cât și pe Instagram sau alte rețele sociale. Deși s-ar putea să fiți deranjați de această campanie agresivă de marketing, rezultatele sunt mai mult decât evidente.

În ultimul an, creatorul Clash of Clans, care nu mai are alte titluri de renume în portofliu, a reușit să genereze 871 milioane de euro. Este vorba de Supercell. Pe lângă motivul evident de bucurie, se pare însă că aceeași companie se mai poate mândri și cu altă realizare odată cu anunțarea rezultatelor sale financiare pe ultimul an.

Supercell, dezvoltatorul din spatele Clash of Clans, a devenit cea mai profitabilă companie din Finlanda, indiferent de domeniul de activitate. În aceeași perioadă, Nokia, care în urmă cu câțiva ani era cel mai mare producător de telefoane mobile, a reușit să genereze încasări de doar 92 de milioane de euro, aproape de zece ori mai puțin decât Supercell. În teorie, diverse bănci și firme de asigurări din teritoriu ar fi putut să se mândrească cu încasări mai mari decât atât, dar acelea funcționează și prin intermediul unor sedii din afara țării, motiv pentru care, valoarea totală a veniturilor nu s-a înregistrat doar în Finlanda.

În aceeași perioadă de timp, Supercell a devenit mai profitabil decât King, creatorul Candy Crush, care tocmai a fost achiziționat de Activision Blizzard. Chiar dacă în 2014 Candy Crush generase 1,3 miliarde de dolari, în 2015 respectiva valoare a scăzut brusc.

Citește și: