20 ian. 2016 | 14:12

Coreea de Nord susține că a inventat alcoolul care nu produce mahmureală

ȘTIINȚĂ
Coreea de Nord susține că a inventat alcoolul care nu produce mahmureală

Principalul ziar din Coreea de Nord a anunțat invenția unei băuturi alcoolice care nu produce mahmureală.

Pentru că rezolvaseră absolut toate problemele existente în țara lor, cei din Coreea de Nord s-au gândit să se orienteze și asupra băuturilor alcoolice și a stării neplăcute cauzate de acestea în timp. Astfel, cercetătorii de acolo au reușit să creeze Koryo, o băutură alcoolică ”suavă, care nu produce mahmureală”. Secretul din spatele acesteia? Ginsengul. Cum de nimeni nu a reușit să creeze ceva similar până în prezent? Pentru că nimeni nu beneficiază de cercetători precum cei din Coreea de Nord, în mod evident.

După cum menționează cei de la Gizmodo, nu ar fi prima oară când coreenii subliniază proprietățile miraculoase ale ginsengului. Acesta ar reprezenta ingredientul principal al injecției Kumdang-2, leacul ”miraculos” pentru boli precum SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) și SIDA. Lăsând totul la o parte, capacitatea ginsengului de a înlătura mahmureala a mai fost evidențiată în trecut de alți cercetători.

Știrea este doar ultima dintr-o serie care a atras atenția întregii lumi asupra Coreei de Nord. Anul trecut, de exemplu, liderul țării a ordonat execuția ministerului apărării prin folosirea unui tun aerian, iar de curând, postul național de televiziune a anunțat detonarea primei bombe cu hidrogen, deși acest lucru nu a fost confirmat încă de experții militari.