Red Star OS, sistemul de operare nord coreean te surprinde prin restricții

Red Star OS, sistemul de operare nord coreean te surprinde prin restricții

O analiză atentă a sistemului de operare Red Star OS, creat de organizațiile guvernamentale nord coreene, este o oglindă a condițiilor din țară.

Coreea de Nord este în continuare o țară comunistă care trăiește în niște condiții de sărăcie extremă. E dominată de cenzură, propagandă și o practică acută pentru cultul persoanlității lui Kim Jong Un. Din motive evidente, organizațiile guvernamentale din respectiva țară au reflectat toate aceste valori și în sistemul de operare oficial al poporului nord coreean.

Intitulat Red Star OS, acest sistem de operare este bazat Linux, o platformă open source. Cu toate că oricine poate colabora la finisarea unui kernel de Linux, nu același lucru se poate spune despre Red Star OS. Această creație limitează semnificativ accesul utilizatorilor la o varietate foarte mare de funcții și impune un amalgam de restricții. Dintr-o analiză detaliată a sistemului de operare realizată recent, este foarte ușor să tragi concluzia că software-ul efectiv este la fel de autoritar precum regimul care s-a aflat în spatele său.

Pentru a preveni contrabanda de conținut digital interzis, aproape orice transferați pe un stick USB de pe un PC cu Red Star OS va fi marcat printr-un watermark. Sistemul efectiv este aproape imposibil de modificat și, pe lângă restricțiile de drepturi asupra fișierelor de sistem, în cazul în care încercați să umblați unde nu trebuie, PC-ul vi se va restarta automat. Modificări ale fișierelor de sistem vor duce de asemenea la închiderea automată a computerului. Cu scopul de a ține in-house cea mai mare parte a tehnologiilor integrate în Red Star OS, antivirusul și browserul web nu fac decât să vă orienteze către servere interne ale statului nord coreean. Până și tehnologia de criptare folosită în diverse colțuri ale sistemului de operare a fost dezvoltată de la zero pentru a nu putea fi exploatată de autorități occidentale.

Ideea de bază este cât se poate de simplă. Deși este un sistem de operare foarte securizat din multe puncte de vedere, nu aveți de ce să-l experimentați. La fel ca multe alte practici ale regimului Coreean, scopul său este de a ține cetățenii conduși de Kim Jong Un izolați.