Sărăcia și comunismul din Coreea de Nord, văzute prin filtre de Instagram [FOTO]

Sărăcia și comunismul din Coreea de Nord, văzute prin filtre de Instagram [FOTO]

Drew Kelly este un fotograf din Coreea de Nord, care a găsit o utilitate aparte a Instagram și a aplicației VSCOCam. Nu folosește platformele pentru a distribui poze cu mâncarea de la prânz, ci pentru a arăta publicului o față a Coreei de Nord pe care nu o cunoaște.

Majoritatea oamenilor au o mulțime de preconcepții despre țara condusă de Kim Jong Un, care stârneşte numeroase controverse şi conflicte prin acţiunile sale. De la teste nucleare până la atacuri cibernetice, evenimentele care au avut loc anul trecut au atras atenţia lumii întregi, și nu într-un sens pozitiv.

Totuși, Drew Kelly, care și-a petrecut ultimii trei ani ca profesor în Phenian, arată că nu ai de ce să te temi, atât timp cât ai o minte deschisă și respect față de obiceiurile, oamenii și lucrurile nefamiliare. Fotograful a folosit contul de Instagram pentru a înfățișa viața obișnuită a coreenilor. Obiectivul, spune el, este de a face în așa fel încât să fim parte la voiajul său și de a vedea măcar o parte din ce vede el.

„Am fost surprins de ospitalitatea localnicilor, de cât de deștepți și perspicace sunt studenții mei și de frumusețea bizară a țării”, descrie acesta experiența. Întrebat despre relațiile dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord și modul în care afectează acestea viața de zi cu zi, Drew spune că e important să știm că, în ciuda diferențelor ideologice, coreenii se văd drept un grup unit între ei, dar și cu cei din Sud.

Koryo Moving Day ||| Locals pack a truck coming from another city outside of Pyongyang. For more pictures from inside North Korea please check out our collective Instagram feed @everydaydprk ||| #koryoseries

A photo posted by Andrew (@drewkelly) on

Înainte de fotografiile lui Drew Kelly, pe Instagram a publicat imagini din Coreea de Nord și fotograful Associated Press și National Geographic David Guttenfelder. Internetul 3G a fost permis în 2013 pentru străinii care vizitează Coreea de Nord, iar aceştia l-au folosit pe unele dintre cele mai cunoscute reţele sociale: Twitter şi Instagram. Associated Press se bucură de cele mai multe poze publicate pe Instagram, prin munca lui David Guttenfelder, fotograful principal din Asia, şi a lui Jean H. Lee, cea care conduce biroul de presă din Coreea al agenţiei.

Imaginile realizate de Guttenfelder au fost preluate de Instagram şi pe blogul reţelei, într-un articol publicat sub titlul: „Instagramming from North Korea“. Acesta apreciază ceea ce face drept o mare responsabilitate de a împărtăşi cu toată lumea ceea ce vede şi să ilustreze lucrurile cât mai corect posibil. „Simt că s-a deschis o fereastră spre o lume rareori văzută ce cei din exterior“, a mai spus acesta.

 

Citește și: