Cele mai noi filme Disney și Marvel vor fi doar pe Netflix

Cei de la Netflix fac eforturi semnificative pentru a rămâne relevanți într-o piață incredibil de competitivă, iar parteneriatul recent cu Disney s-ar putea să fie exact ce au nevoie. 

În contextul în care până și în România există foarte multe servicii de streaming cu o cantitate semnificativă de conținut video, este din ce în ce mai greu să motivezi internauții să-și facă abonament la Netflix. Se pare însă că gigantul american s-ar putea însă să-și atingă scopul printr-o ofertă foarte stufoasă de filme exclusive.

În teorie, Netflix a încheiat un parteneriat cu Disney în 2012 pentru a obține drepturi exclusive de distribuție pentru filmele din portofoliul Disney, Marvel, Lucasfilm și Pixar, dar respectivul contract va intra în vigoare abia din luna septembrie a acestui an. Începând cu respectiva dată, legal, toate filme produse vreodată de către studiourile Disney vor putea fi vizionate online doar prin intermediul Netflix.

Sub nici o formă, acest parteneriat nu înseamnă că un nou film de animație sau cu super eroi va sări din cinematografe direct în baza de date Netflix. În schimb, se traduce prin faptul că, după ce un lungmetraj va ajunge în magazine sub formă de blu-ray și online, sub formă de achiziție digitală, va putea fi vizionat în regim de streaming doar pe Netflix.

Această înțelege între cele două companii include fără excepție toate filmele lansate în cinematografe în ultimii ani de către toate companiile aflate sub umbrela studiourilor Disney, de la Star Wars la Captain America.

Deși contractul va avea repercusiuni la nivel global în ceea ce privește colecția de filme disponibile pe Netflix, cea mai mare lovitură o vor primi serviciile de streaming din Statele Unite, unde în continuare se câștigă ce mai mulți bani din această industrie. Hulu, Amazon Prime, HBO sau Starz au toate șansele să piardă clienți dacă nu vor reuși să pună mâna pe noile filme Disney.

Alexandru Puiu
11:59 24.05.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video