Cum limitezi traficul de date folosind aplicația Netflix

Cum limitezi traficul de date folosind aplicația Netflix

De acum, veți putea face streaming pe mobil pe Netflix mult mai relaxați, datorită unui update foarte important adus aplicației omonime.

În momentul în care faci streaming video, este surprinzător de ușor să-ți atingi limita de trafic impusă de operatorul de telefonie. Indiferent dacă este vorba de Netflix, HBO Go sau YouTube, problema este una cât se poate de reală, iar dacă aveți o sensibilitate pentru conținut de înaltă definiție, s-ar putea să vă doară și mai mult. Nu de alta, dar o oră de conținut video poate ajunge cu ușurință la 1GB de trafic, iar cei mai mulți dintre noi au pe smartphone 2-3 GB disponibili în întreaga lună.

Trecând peste parte dificilă a problemei, important este că cei de la Netflix au găsit o soluție la problema descrisă mai sus și au implementat-o la nivel global. Este vorba de posibilitatea ajustării manuale a calității clipurilor pe care le vizionați.

Cele mai importante elemente noi din cea mai recentă versiune a aplicației Netflix le puteți vedea în imaginea de mai jos. În principiu, setările implicite deja vă sunt favorabile și mai bune decât înainte, dar în funcție de traficul inclus abonament sau pe cartelă, le puteți mări sau micșora.

Practic, in mod normal, sacrificarea unui GB de trafic se va reflecta acum în consumul a aproximativ trei ore de conținut video, indiferent dacă e vorba de seriale sau filme, cu o rată medie de 600 Kbps. Această valoare de 600 a fost calculată în așa fel încât să ofere o calitate decentă cu un consum de date redus. Dacă aveți trafic nelimitat, puteți opta pentru un bitrate mai mare și, din acel moment, doar calitatea semnalului 4G va mai putea să afecteze negativ streamingul de foarte bună calitate.

Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a profita de aceste opțiuni este să vă descărcați ultima versiune a aplicației pe iOS și Android. Secțiunea Cellular Data Usage poate fi găsită în meniul App Setting din meniul aplicației. În altă ordine de idei, toate aceste schimbări nu vor influența sub nici o formă calitatea fluxului video atunci când vă aflați pe o rețea WiFi.

netflix-streaming-tool

Citește și: