Ce filme poți vedea la IMAX în această iarnă

Ce filme poți vedea la IMAX în această iarnă

Începutul acestui an se anunță foarte bun din punct de vedere al filmelor. Și, cum filmele arată mai bine pe un ecran enorm, cu efecte 3D spectaculoase și cu un sunet pe măsură, vă prezentăm producțiile care vor fi disponibile la IMAX în această iarnă.

În ianuarie şi februarie, la sala T IMAX de la Cinema City din AFI Palace Cotroceni, trei filme vor fi proiectate pe cel mai mare ecran curbat din ţară: „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass”, „The Finest Hours: Furtună extremă” şi „Deadpool”.

The Revenant: Legenda lui Hugh Glass” este disponibil ceva timp, mai exact de pe 20 ianuarie. Cel mai recent film regizat de Alejandro González Inárritu spune o tulburătoare poveste despre supravieţuire, care deja a câștigat 3 Globuri de Aur și are 12 nominalizări la Oscar. Țara noastră este unul dintre puţinele teritorii unde filmul poate fi vizionat în IMAX, iar Inárritu însuşi confirmă că nimic nu se compară cu experiența de a vedea filmul în acest format. Pentru a putea fi proiectat în format IMAX 2D, filmul a trecut prin ample transformări tehnice la nivel de sunet și lumină (luminozitate, contraste, nuanțe), proces la care a participat și directorul de imagine Emmanuel Lubezki.

Următoarea premieră la IMAX este pe 29 ianuarie: The Finest Hours: Furtună extremă”, un film despre supravieţuire la bordul unui petrolier rupt în două de o furtună puternică şi despre curajul neaşteptat al unuia dintre ofiţerii de la bord Ray Sybert (Casey Affleck), care preia comanda echipajului şi îi inspiră pe oameni să lase deoparte diferențele și să lucreze împreună pentru a supravieţui. Doar la IMAX imaginile copleşitoare cu furtuna, cea mai fidelă redare a realităţii care îţi cuprinde inclusiv vederea periferică şi sunetul care zguduie pământul şi îţi taie respiraţia fac posibilă imersia totală la bordul SS Pendleton.

Iar pe 12 februarie se lansează Deadpool, un „reboot total” al personajului din „X-Men Origins: Wolverine”. Supranumit mercenarul cu gură mare, Deadpool obţine puteri incredibile, în urma unui experiment militar destinat să redea abilitatea de regenerare rapidă a lui Wolverine. Acestea vin, însă, şi cu unele inconveniente: instabilitate psihică şi un fizic desfigurat. Filmul e acţiune neîntreruptă, iar Deadpool însuşi le transmite fanilor că, la IMAX, „mai mare înseamnă mai bun”, demonstrând cum arată un creier uman pe enormul ecran dintr-o sală IMAX.

Cele 3 filme vor putea fi urmărite şi în format 2D („The Revenant”), respectiv 3D („The Finest Hours” şi „Deadpool”), în locaţiile Cinema City din ţară, precum şi în format 4DX ( „The Finest Hours”), la Cinema City din Mega Mall Bucureşti şi City Park Constanţa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: