Amazon Prime devine competitor pentru Netflix

Amazon Prime devine competitor pentru Netflix

Netflix e, momentan, singurul site de video streaming disponibil în aproape toate țările din lume. Situația s-ar putea schimba total, pentru că Amazon vrea să își lanseze global serviciul rival.

Amazon Prime Video e, deocamdată, disponibil doar în cinci țări: America, Marea Britanie, Germania, Austria, Japonia și în India în curând. Totuși, Amazon a dat de înțeles că se va extinde pe 200 de piețe din toată lumea, începând din decembrie, scriu cei de la Tech Crunch.

Momentan, un singur show, „The Grand Tour” (remake-ul celebrului „Top Gear”) este confirmat pentru audiența globală. Se pare că Amazon fie va lansa alte show-uri în același timp, fie la puțin timp după. Oricum ar fi, sursele Amazon, citate de The Wall Street Journal, spun că serviciul de video este pe punctul unei lansări globale masive. Chiar dacă nu s-a făcut încă foarte multă vâlvă pe acest subiect, utilizatorii din Australia deja pot accesa serviciul pe web.

Momentan, Netflix are doar competitori nișați, cum ar fi Mubi (pentru filme independente) și iFlix (disponibil în Asia de Sud-Est), așa că prezența Amazon pe piață ar putea aduce concurență serioasă, la nivel global. Există șanse ca ofertele propuse de acest serviciu să fie mai avantajoase.

De asemenea, este posibil să se extindă și serviciul de muzică al Amazon. Săptămâna trecută, a fost lansat în afara Amercii pentru prima dată (în Marea Britanie, mai precis). Cât despre Amazon Prime, rămâne de văzut dacă va ajunge și la noi și dacă va avea mai mult succes decât Netflix.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: