11 dec. 2015 | 13:18

Yahoo se dă bătut: vei putea citi mesajele din Gmail pe noul Yahoo Mail

ACTUALITATE
Yahoo se dă bătut: vei putea citi mesajele din Gmail pe noul Yahoo Mail

Într-un final, Yahoo a decis să implementeze aplicația Yahoo Mail și pe mobile. Știind că dacă nu va fi compatibilă cu alte servicii de e-mail va fi complet ignorată, Yahoo a decis ca aplicația să accepte domenii de mail precum Outlook, Hotmail și AOL. Acum și marele său rival, Gmail, va face parte din această listă.

Lupta acerbă dintre Yahoo și Gmail este faimoasă. Deși a a fost printre primii dezvoltatori care au lansat un sistem de e-mail gratuit în 1997, Yahoo a fost treptat depășit de competiție: Outlook pentru zona business și Gmail pentru mailurile private.

Succesul Google a fost datorat implementării excepționale a faimosului motor de căutare în sistemul de mail, dar în același timp și pentru că oferea un spație de stocare a mesajelor de 1GB (imens la vremea respectivă) comparat cu cel al Yahoo de 100MB pentru conturile la liber. Yahoo a crescut până la urmă spațiul de stocare, de asemenea, la 1GB, însă, mult prea târziu.

Într-un final expansiunea Google se face pe absolut toate domeniile, conturile de Gmail rămânâd până în ziua de azi esențiale atunci când îți faci un cont pentru toate aplicațiile de Android.

Deși Yahoo își face demersuri serioase pentru a-și vinde principalele funcționalități în mediul online, compania americană a lansat recent o aplicație compatibilă cu cele mai populare servicii de mail, inclusiv, cu Gmail. Prin intermediul acestei aplicații vei putea vedea nu doar ultimele 200 de mesaje, dar și întreaga ta arhivă Gmail, cu tot cu atașamente.

Yahoo Mail va oferi acces unificat tuturor conturilor tale de mail cu ajutorul unei interfațe intuitive, iar metoda de acces a aplicației se va face cu ajutorul unui cod unic numit Yahoo Account Key. Cei interesați pot descărca deja aplicația de pe magazinele online de aplicații ale iOS și Android.