08 iun. 2015 | 11:38

Viitorul smartwatch Samsung vă va permite să efectuați plăți electronice

ACTUALITATE
Viitorul smartwatch Samsung vă va permite să efectuați plăți electronice

Apple a introdus posibilitatea de a face plăți electronice cu ajutorul ceasului inteligent, iar Samsung ar putea face același lucru în lunile următoare.

Odată cu lansarea Apple Watch, primul ceas inteligent produs de compania din Cupertino, posesorilor de iPhone le-a fost dată posibilitatea de a efectua plăți electronice cu ajutorul dispozitivului purtabil. Din câte se pare, Samsung, marele lor rival, ar urma să facă același lucru în lunile următoare, atunci când va introduce pe piață un nou smartwatch. Conform celor de la Phonearena, acesta va fi dotat cu NFC, iar cu ajutorul Samsung Pay, utilizatorii vor avea acces la o metodă de plată mai ușoară.

Pe lângă cei de la Apple, și Google și-a lansat propriul serviciu de plăți electronice, denumit Google Pay. Există, însă, o diferență importantă între cele două: în timp ce Apple păstrează 0,15% din fiecare tranzacție, cei de la Google nu obțin absolut nimic. Totuși, gigantul cu sediul în Mountain View face bani de pe urma Google Pay grație reclamelor și diverselor campanii de marketing.

Cât despre viitorul dispozitiv purtabil de la Samsung, acesta ar putea fi numit Gear Next. Ecranul va măsura 1,18 inci în diagonală şi va avea o rezoluţie de 360×360 pixeli. Deşi nu este clar ce hardware se ascunde în spatele noului display, un modem de date 2G pare să fie una dintre componentele importante ale ceasului, alături de un modul GPS, senzori de mișcare și puls şi un senzor de presiune. Puteți afla mai multe despre viitorul smartwatch Samsung aici.