Cum va arăta Gear Next, rivalul Samsung pentru Apple Watch

Cum va arăta Gear Next, rivalul Samsung pentru Apple Watch

Pentru că Apple a lansat Apple Watch, cei de la Samsung nu se puteau lăsa mai prejos, așa că pregătesc un nou ceas inteligent Gear.

Noul ceas este numit Gear Next şi pe lângă display-ul rotund, mai dispune de o funcționalitate interesantă. Ecranul va măsura 1,18 inci în diagonală şi va avea o rezoluţie de 360×360 pixeli. Deşi nu este clar ce hardware se ascunde în spatele noului display, un modem de date 2G pare să fie una dintre componentele importante ale ceasului, alături de un modul GPS, senzori de mişcare şi puls şi un senzor de presiune.

Se pare că forma rotundă va veni cu propriile avantaje, Samsung renunţând la butoanele clasice în favoarea unei rotiţe care va înconjura întregul display. Aceasta va fi metoda principală de interacţiune cu software-ul, interfaţa acestuia fiind realizată special pentru astfel de funcţii. Documentaţia prezintă interacţiunea cu liste, cu tastaturi on-screen şi zoom pe imagini cu ajutorul rotiţei, toate acestea fiind foarte asemănătoare cu coroana digitală de pe Apple Watch. Se pare că Samsung este de acord cu Apple la capitolul interacţiune, încercând să limiteze atingerea ecranului cu degetul, care poate acoperi întregul conţinut, notează cei de la Go4IT.

Samsung pare să lase în urmă platforma Android Wear, concentrându-şi eforturile în spaţiul accesoriilor inteligente asupra sistemului de operare proprietar Tizen OS. Având în vedere noile detalii, acesta ar putea fi un concurent de temut atât pentru Android Wear, cât şi pentru Apple Watch, însă succesul său va fi decis de suportul software din partea dezvoltatorilor de aplicaţii.

gear next

 

Citește și: