07 iun. 2015 | 15:01

Câteva dintre cele mai importante noutăți cu care vine Apple la WWDC 2015

FEATURE
Câteva dintre cele mai importante noutăți cu care vine Apple la WWDC 2015

Pe 8 iunie are loc discursul inaugural pentru WWDC 2015, seria de conferințe Apple, care marchează debutul de noi versiuni software ale companiei în fiecare an. În 2015, așteptăm iOS 9 și o nouă versiune de OS X, precum și alte noutăți. 

O privire asupra iOS 9

Următoarea lansare iOS nu va implica tablete și telefoane în viitorul foarte apropiat, dar ne așteptăm să vedem o versiune inițială a iOS 9. Desigur, nu va avea loc o modificare radicală, precum în cazul iOS 7. Cei pasionați de fonturi ar putea aprecia introducerea San Francisco pe Apple Watch, care se pare că va deveni standard pentru noul iOS. În ceea ce privește vizualul, aceasta va fi, probabil, cea mai semnificativă schimbare.

ios 9

Proactive ar înlocui Spotlight

Se pare că o nouă funcție, cunoscută momentan sub numele de Proactive, ar putea fi în centrul atenției. Cei de la 9to5Mac scriu că aceasta va înlocui meniul de căutare Spotlight și va fi găsită separat, în partea stângă a aplicațiilor. Proactive va furniza informații despre aplicații, contacte și hărți în timp util. Ai o rezervare la cină? Proactive ți-ar putea aminti când să pleci și ți-ar oferi indicații exacte despre localizarea exactă a localului.

Lansarea HomeKit

De HomeKit știm deja de ceva vreme, dar se pare că el întârzie să primească o lansare propriu-zisă. Totuși, a fost publicată recent o listă de accesorii compatibile cu HomeKit. Aceasta include termostaturi, sisteme de iluminare, camere de supraveghere, prize smart și alte electronice și electrocasnice.

Un nou Apple TV

Publicul așteaptă un Apple TV nou de ceva vreme, dar și un serviciu de streaming asociat pentru serialele preferate. Se pare că forma din centrul logo-ului de pe invitația WWDC ar fi potrivită cu cea a unui Apple TV, care ar fi de fapt punctul central al prezentărilor de la conferință. Practic, Apple TV va deveni un hub pentru HomeKit și pentru interconectarea terminalelor și electrocasnicelor din apartamente. Există zvonuri și despre un Apple TV App Store special și funcții de gaming.

apple tv

Noua versiune a OS X

Cu siguranță vom vedea cum stau lucrurile cu noua versiune a OS X, dar, precum în cazul iOS 9, schimbările nu vor fi majore. Apple s-a concentrat pe optimizarea software-ului pentru desktop. Se pare că Apple ar fi dezvoltat o funcție numită Trusted WiFi, care va sosi atât pe desktop, cât și pe iOS. Apoi, există și speculații cu privire la un Control Center inclus în noul OS X, care aparent exista în versiunea beta de Yosemite, dar apoi a fost eliminat. De asemenea, e posibil să vedem actualizări pentru Mac Pro, dar nu există o certitudine, notează Engadget.

Beats Music pe iOS

Apple ar lucra la o relansare a lui iTunes Radio, într-o versiune bazată pe tehnologia Beats Music. Ideea este de a crea un rival pentru Spotify, care să includă playlisturi generate cu atenție, „biblioteci” în cloud și posturi radio personalizate. Zvonurile afirmă că serviciul va costa 10 dolari pe lună și va oferi zeci de milioane de melodii, în regim de streaming fără reclame.

beats apple

Actualizări pentru Apple Watch

Fie că ne place sau nu, smartwatch-ul este piesa de rezistență Apple anul acesta. Apple Watch a fost lansat în magazine în aprilie, dar compania a și început lucrul la o actualizare software, care ar putea debuta la WWDC. O mare noutate ar fi posibilitatea de a rula aplicații de sine-stătătoare pe ceas, fără a fi nevoie de aplicația corespunzătoare și pe telefon. De asemenea, ne așteptăm să vedem și noi accesorii pentru Apple Watch.

Apple Watch la Playtech-11